Allah'ı Anlatan ve Tanıtan Yaratılış Kongresi Bugün Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Allah’ı Anlatan ve Tanıtan Yaratılış Kongresi Bugün Başladı

Giriş Tarihi: 24 Ekim 2024 - 19:32

Son Güncelleme: 24 Ekim 2024 - 19:35

“VIII. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” Üsküdar Üniversitesi’nde bugün başladı.

24-26 Ekim 2024 tarihleri arasında “Yaratılışa Bütüncül Yaklaşım” ana temasıyla TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen “VIII. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

3 gün eş zamanlı oturumlarla devam edecek kongrenin açılış oturumunda konuşan Kongre Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, “İnsanoğlunun evren ne zaman yaratıldı, insan ne zaman yaratıldı” konularını araştırdığını dile getirerek araştırmaların tüm bunları yaratan bir yaratıcının olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kongre Onursal Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açılış programındaki konuşmasında şunları söyledi:

“Evrenin ve insanın matematiksel denge içinde, matematik uyumu içinde yaratıldığını, bunun ancak yüksek bir irade, yüksek bir güç, görülmeyen bir irade tarafından, yaratıcı tarafından yaratıldığını akıl yürütme yöntemleriyle anlıyoruz. Yani aklımız bize diyor ki; ‘Evet bu ancak bir yaratıcı olur’. Görmemiz şart değil. Akıl yürütme yöntemleri, akıl gözü ile görüyoruz Allah’ı. Kafa gözüyle göremiyoruz.”

3 gün sürecek kongrede 24 oturumda 84 sunum gerçekleştirilecek

5 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcının olduğu, 3 gün sürecek kongrede İbni Sina Oditoryumu ve Emir Nebi 3 Salonu’nda eşzamanlı 24 oturumda 84 sunum gerçekleştirilecek. 

Kongrede yapılacak sunumlar arasında Prof. Dr. Muhsin Konuk “Hangi Evrim”, Prof. Dr. Ali Osman Beldüz “Öksüz Genler Evrimi Destekler mi?”, Prof. Dr. Adem Dölek “Kur’an’a Göre Bütün Yaratılışın Allah’a İsnat Edilmesi”, Prof. Dr. İbrahim Özdemir “Toplumsal Sorunların Kaynağı Olarak Sosyal Darvinizm”,  Prof. Dr. Sevim Işık “Madde ve Can: Moleküler Düzen ve Yaratıcının İzleri”, Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel “Doğadan Esinlenen Optimizasyon Algoritmaları ve Sinirbilim Uygulamaları”, Yazar Adnan Kalkan “Yaratılış Modelinin Milli Eğitim Müfredatına Eklenmesinin Faydaları” gibi başlıklar yer alıyor.  

Kaynak: Üsküdar Üniversitesi24.10.2024

Kaynak Link: https://uskudar.edu.tr/tr/icerik/57175/viii-uluslararasi-bilimler-isiginda-yaratilis-kongresi-uskudar-universitesinde

image_print

HABERLER