ALLAH'I ANLATAN YARATILIŞ KONGRESİNE BÜYÜK İLGİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

21 Kasım 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ALLAH’I ANLATAN YARATILIŞ KONGRESİNE BÜYÜK İLGİ

Giriş Tarihi: 25 Ekim 2019 - 18:03

Son Güncelleme: 25 Ekim 2019 - 18:04

Bilim Dünyası III. Uluslararası Yaratılış Kongresi Kapsamında Iğdır Üniversitesi’nde Buluştu

Onursal Başkanlığını Iğdır Üniversitesı Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı; Iğdır Üniversitesi ve birçok sivil toplum örgütü tarafından ortaklaşa düzenlenen III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi başladı.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda 24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin açılış törenine; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım Uysal, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, Genel Sekreter Nedim Duman, STK temsilcileri ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve kamu kurum amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Iğdır Üniversitesinin tanıtım filminin izletildiği kongre açılışında, “Yaratılış Belgeseli”nin gösterimi yapıldı.

Kongrede daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasında ilk olarak söz alan isim, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Selahattin Çelebi oldu. Prof. Dr. Çelebi konuşmasında, bilim dünyasının yaklaşık iki yüz yıldır ateizmi esas alan materyalist bir felsefenin tesiri altında olduğunu ifade ederek; bunun yanlışlığını belirten açıklamalarda bulundu. Sanılanın aksine, kainattaki her şeyin mükemmel bir ölçü ile yaratıldığını belirten Prof. Dr. Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Su molekülünün yapısı ve özellikleri, güneş ışığının her şey için gerekliliği, kelebeğin kanatlarında nanometre mertebesinde nakşedilen sanatın varlığı, bal arısının programlı hareketi ve bal yapma fiili örnek olarak sıralanabilir. Her şeyin, her şey ile birbiri ile işbirliği yapma ve yardımlaşma şeklinde münasebeti vardır. Örnek olarak, güneş ışığının her şey için gerekli oluşu ve gözün güneşle ve vücuttaki her bir hücre ile işbirliği içinde mükemmel bir optik alet oluşu bu gerçeğe şehadet etmektedir.”

Prof. Dr. Çelebi: “Yaratılış Kongreleri, bilim camiasının düşünce ufkuna katkı sağlıyor”

Konuşmasının devamında, kâinatın ve insanın mahiyetini ve yaratılışını daha iyi anlamada Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongrelerinin bilim camiasının düşünce ufkuna katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Çelebi, bu tür önemli çalışmaların yapılacak araştırmalarda bilim insanlarına şevk ve enerji verdiğini kaydetti. Ayrıca bu kongrelerde, Evrim ve Yaratılış konularının kendi ilmi platformlarında değerlendirildiğini ve Evrim görüşünün ideolojik düşüncelere alet edilmesinin önüne geçilmesinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Prof. Dr. Çelebi; “Bu amaçla, Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’nin birincisi 2017 yılında Harran Üniversitesi’nde düzenlendi,  ikincisi 2018 yılında Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üçüncüsü ise, bugünden itibaren Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu kongre boyunca çok faydalı bilgi ve fikir alışverişi olacağına inancım tamdır. Hepinize bu önemli bilimsel etkinlikte başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör Alma; “Uluslararası Yaratılış Kongresinin üçünsüne ev sahipliği yapıyoruz”

Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin ardından kürsüye çıkan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ilki 2017 yılında Harran Üniversitesi’nin, ikincisi ise 2018 yılında Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’nin üçüncüsünü, Iğdır Üniversitesinde düzenlemekten büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti. Yaklaşık iki yüz yıldır, pozitivist felsefeye dayalı ateizmin ilmî kılıf içerisinde ders kitaplarında, belgesellerde, filmlerde, hatta çizgi filmlerde dahi yüzde yüz doğru bilimsel bilgi gibi takdim edildiğini belirten Rektör Alma; “Bu durum yeni yetişen neslin ekseriyetini ailesine, milletine, dinine, özüne ve vatanına yabancılaştırmıştır. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongreleri bu türden yanlış yönlendirmeleri düzeltmek ve bilimlerin gerçek verilerini gündeme getirip değerlendirmek için düzenlenmektedir. III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi vesilesiyle ‘evrim’ ve ‘yaratılış’ konuları kendi ilmi platformlarında değerlendirilerek evrim görüşünün ideolojik düşüncelere alet edilmesinin önüne geçilmesine dair önemli adımlar atılacaktır.” şeklinde konuşmasına devam etti.

“Kongre sonuçları bilim dünyasına önemli katkılar sağlayacak”

Düzenlenen Yaratılış Kongrelerinin insanı ve kâinatı anlamada önemli bir yer tuttuğunu belirten Rektör Alma; “Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta düzenleme komitesi üyelerine, akademik bilgi birikimleri ile bizleri destekleyen bilim komitesi üyelerine, yürütme komitesi üyelerine, sponsorlarımıza, bilimsel bilgi birikimlerini bizimle paylaşmak için bildiri hazırlayıp buraya kadar gelen bildiri sahibi değerli bilim insanlarına ve kongremize dinleyici olarak katılan herkese teşekkür ediyor,  kongre sonuçlarının bilim dünyasına önemli katkılar yapacağına gönülden inanıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından kongreye destek sağlayan paydaşlara plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Plaket ve teşekkür belgelerini takiben kongrede oturumlara geçildi.

İlk oturumda Dumlupınar Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı, “İlk İnsanın Yaratılışından İtibaren Geçen Zaman Ne Kadardır?” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal tarafından “Ekosistem Hizmetleri Bakımından İnsanın Hayvanlardan Farklılığı ve İnsanın Dünya Ekosistemindeki Ayrıcalığı, Üstünlüğü ve Önemi” başlıklı bir sunum yapıldı.

İlk oturumların sona ermesinin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Yüksek Lisans öğrencileri tarafından düzenlenen karma sergiye geçildi.

Kongre programı kapsamında, 24-25 Ekim tarihlerinde 5 ayrı salonda, 38 oturumda 130’dan fazla sunum yapılacak. Kongre’nin üçüncü ve son gününde ise katılımcılar için İshakpaşa Sarayı ve Tuzluca Tuz Mağaralarına gezi düzenlenecek.

KAYNAK: IĞDIR ÜNİVERSİTESİ – 25.10.2019

image_print

HABERLER