AMİRAL GEMİSİNDE AKGÜL VE PEKTAŞ’A SORUNLAR AKTARILDI

Gümüşhane ekonomisinin ve sanayisinin amiral gemisi olan GTSO da Başkan İsmail Akçay tarafından Gümüşhane’nin sorunları bir kez daha Gümüşhane Milletvekilleri Hacı osman Akgül ve Cihan Pektaş’a anlatıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu,  İl Genel Meclisi üyeleri ve Ak Parti Gümüşhane İl teşkilatı yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle birlikte Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ile  Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu,  İl Genel Meclisi üyeleri ve Ak Parti Gümüşhane İl teşkilatı yöneticilerini Gümüşhane iş dünyasının merkezi olan  Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade GTSO Yönetim Kurulu B Başkanı İsmail Akçay,  merkezi hükümetimiz tarafından şehrimize kazandırmış olan Gümüşhane üniversitesi, çevre yolu projesi gibi önemli yatırımların bu şehrin hayali olan önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi, DSİ yatırımları, Karayolları yatırımları başta olmak üzere şehrimize çok önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Akçay; ‘’Gümüşhane Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a ilimize ve bölgemize vermiş olduğu güzel hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kendilerine her istediğimizde ulaştık kendilerinin göstermiş olduğu olgunluk içerisinde taleplerimizi kendilerine ilettik  ve  bu taleplerimizin yerine getirilmesi içinde hep birlikte  çalıştık. Yine bu gün gerçekleştirmiş olduğumuz bu toplantı kapsamında da meslek komitesi toplantılarımız sonucunda ortaya çıkan taleplerimizi kısa başlıklar altında sizlere aktarmak istiyorum;

1- 2.Bölge kapsamında değerlendirilen Organize Sanayi bölgemizde parsel tahsis bedeli maliyetin %40 oranında olmasının ilimiz için çok olduğunu düşünüyoruz. Bu bedel kaldırılmalı. Gümüşhane Organize Sanayi bölgemizde en son arsa tahsisi ise 11 Ocak 2017 yılında yapılmış ve son üç yıldır hiçbir arsa tahsisi yapılmamıştır.

2- İlimizde uygulanan teşvikler beklentileri karşılamadı. Verilen teşvikler neticesinde istihdam da ve üretimde beklenen bir artış olmadı. 2019 yılına baktığımızda geçmiş yıla oranla hem nüfusumuzun hem de istihdam sayımızın azaldığını görüyoruz. Kurumları ve kuralları çok olan bu teşviklerin ilimize pek bir faydası olmadı. Bölgede zor şartlar altında üretim yapan yatırımcıyı ve üreticiyi cesaretlendirecek ve heyecanlandıracak yeni teşvikler istiyoruz.

3- Torul ve Kürtün ilçelerimiz için doğalgaz acil ihtiyaç olmuştur. Doğalgaz dağıtım şartnamesi ülkemiz gerçekleri de düşünülerek yeniden düzenlenmeli.

4- İşçi işveren davalarında zaman aşımı 5 yıldan 1 yıla indirilmeli. Bu yasa art niyetli kuruluşlar tarafından istismar ediliyor.  Orta vadede işveren bulmakta zorlanacağız.

5- Harşit çayı ıslah projemiz bitirilmeyi bekliyor.

6-Plansız açılan ulusal marketler ilimize zarar veriyor. Ulusal marketlerin açılması için uygulanan mevzuatlar yeniden düzenlenmeli.

7-Yeni işyeri açılmasıyla ilgili mutlaka sektör planlaması yapılmalı. Enerji dağıtımı ve satışı yapan  Aksa gibi bir kuruluş tahsilat ofislerinde  (ampul,priz,fiş vb.) elektrik ürünleri  satıyor. Esnafımızı boğuyorlar. Küçük esnafa da yaşama hakkı tanımalıyız.

8-Şehrimizin gelecekteki su ihtiyacına çözüm olacak Deveboynu su kaynağı mutlaka Bahçecik barajına alınmalı.

9-Hazinede kayıtlı mera ve orman vasfını kaybetmiş uygun araziler, mülkiyeti turizm için veya yayla kentlerin kurulabilmesi için rekabet ortamında özel sektöre açılmalı.

10-IPARD (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Gümüşhane İl Koordinatörlüğü kurulmalı.

Bu önemli gördüğümüz taleplerimizin çözüme kavuşturulması konusunda desteklerinizi bekliyor, bir kez daha bu nazik ziyaretiniz ve Gümüşhane İş dünyasının talepleri karşısında göstermiş olduğunuz hassasiyet için sizlere ve parti teşkilatınıza teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Ziyaretten ve göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek GTSO Başkanı İsmail Akçay’a teşekkür eden  Ak Parti Gümüşhane Milletvekilleri H. Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının şehrimize hizmet etmek için sürekli koşan bir kurum olduğunu ifade ederek,  her zaman olduğu gibi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dile getirilen taleplerin yerine getirilmesi için  ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade ettiler.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI – 03.02.2020