BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ: “İKTİDAR; ONDAN FAYDALANMA NİMETİ DEĞİL, İNSANLARA HİZMET ETME NİMETİDİR”

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Recep Akdağ, AK Parti 18.dönem Siyaset Akademisi’nin Gümüşhane programında ilk dersi vermek üzere 11 Mart 2018 Pazar günü Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane’ye gelişinde ilk önce Vali Okay Memiş’i Valilik makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ; burada çocuk istismarı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Yedi Bakanla birlikte çalışıyoruz. Büyük ölçüde çalışmaları belli bir noktaya getirdik. Bir taraftan risklerin azaltılması, bir taraftan cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi, yer yer ağırlaştırılması, öbür taraftan mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki aylarda çok ciddi adımlar atmış olacağız. Bir kanun tasarısı taslağı da hazırladık. Kısa bir süre içerisinde kesin şeklini verip Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın son talimatlarını alıp TBMM’ye götüreceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Çocuk istismarını en asgariye indirmeye, elimizden gelse tamamen kaldırmaya gayret ediyoruz ve bu gayretlerimiz devam edecektir.”

Konuşmasında Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı harekâtına da yer veren başbakan Yardımcısı Akdağ şunları söyledi: “Ordumuz Afrin’de büyük bir muvaffakiyetle yoluna devam ediyor. Eğer harekat Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çok süratle sonlandırılmıyorsa bunun tek sebebi de Afrin’deki sivilleri korumak. Zaman zaman batılı kaynaklarda sivillerle ilgili endişeler ifade ediliyor. Gerek ABD gerek diğer batılı ülkeler tarafından. Acaba bu ülkeler Suriye’de zalim Esed rejiminin kendi halkının üzerine bomba yağdırırken neredeydi? Ya da kendileri burada operasyonlar yaparken Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği hassasiyeti gösterdiler mi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Bizim tarihimiz inançlarımızdan kaynaklan duruşumuz, miras olarak kazandığımız özellikler insana büyük kıymet vermemizi gerektiriyor. Bu silahlı mücadele yapılırken de öyle. Sivilleri koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Afrin operasyonumuzun ana maksadı da insanları korumaktır. Bir taraftan Türkiye’ye terör ithalini engellemek, öbür taraftan Suriye’deki kardeşlerimize huzur içerisinde emniyet içerisinde yaşayabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bütün milletimizin meselenin arkasında olduğunu biliyoruz. Zaman zaman muhalefetteki bazı siyasilerden zaman zaman başka çevrelerden çatlak sesler çıkmıyor değil.” Dedi.

Başbakan yardımcısı Recep Akdağ Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i ziyareti sonrası AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada İl Başkanı Avukat Celalettin Köse ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

İl başkanlığı ziyaretinin ardından Gümüşhane Belediyesine geçen Başbakan Yardımcısı Akdağ; siyaset akademisindeki konuşmasından önce Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret ederek brifing aldı ve şeref defterini imzaladı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, daha sonra Belediye binasının 4.katındaki salonda gerçekleştirilen siyaset akademisi programına katılarak bir konuşma yaptı.

İnteraktif  bir metotla konuşmasını sürdüren Başbakan Yardımcısı Akdağ; “Siyaset onu doğru kullandığınız zaman çok hayırlı bir iştir. Siyaseti Allah rızası için, hizmet için yapmalıyız. İşin temeli budur. Ne yaptığımızdan daha çok ne niyetle yaptığımız önemli” şeklinde konuştu

İktidarın bir nimet olduğunu fakat bu nimetin iktidarın imkânlarından faydalanma nimeti değil de diğer insanlara hizmet etme nimeti olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın siyaset akademisi programına AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse de katıldı.

Ziyaretinin son durağı olan AFAD İl Müdürlüğü’nde il müdürü Mesut Bayrak’tan brifing alan Başbakan Yardımcısı Akdağ; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gümüşhane ziyaretine son verdi.