Başkan Akçay’dan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Mektup - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Akçay’dan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Mektup

Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2024 - 11:04

Son Güncelleme: 02 Ağustos 2024 - 11:11

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, bugün Gümüşhane’yi ziyaret edecek olan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu’na hitaben bir mektup yazdı.

Başkan Akçay’ın mektubu şöyledir:

Değerli Bakanım,

Gümüşhanemize ziyaretlerinizi bir şans olarak görüyor, iş dünyası olarak memnuniyetimizi ifade ederek, yapacağınız önemli hizmetlerde sizlere ve ekibinize başarılar diliyoruz. İlimize hoş geldiniz şeref verdiniz.

Değerli Bakanım ziyaretinizin ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik değer katacak sonuçları ve somut adımlarla gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü ziyaretinizin ilimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz.

Kişi başına düşen Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) illerin gelişmişlik sıralamasını açıklayan önemli değişkenlerden biridir. 2021 TÜİK verilerine göre Gümüşhane ilimizin de içinde bulunduğu TR90 bölgesinin Türkiye GSYH büyümesine katkısının %0,02 olduğu ve 2020 ve 2021 yıllarında 6. Teşvik bölgesindeki Doğu ve Güneydoğu illerinin oldukça gerisinde kaldığı görülmektedir.

Yine iller bazında GSYH büyüme hızına bakıldığında, Gümüşhane’ nin TÜİK 2021 yılı verilerine göre % -0,01 ile 80. Sırada olduğu görülmektedir. TR90 bölgemize baktığımızda ise Gümüşhane kişi başına GSYH sıralamasında TR90 bölgesindeki iller arasında sondan 3. sıradadır.

2022 yılı TÜİK verilerine göre, milli hasıladan en az pay alan son 5 ilden biri olan Gümüşhane,  adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre nüfus yoğunluğu bakımından da yine son 5 il içerisindedir. Göç veren illerin başında olan Gümüşhane’mizin bugün 140 bin olan nüfusunun 2030 yılında 110 bin’e düşeceği öngörülmektedir.

Şehrimizde işsizliğin artması ve buna bağlı olarak yaşanacak göç dalgası önümüzdeki günlerde hepimizi bekleyen büyük bir tehlikedir. Bu göç hareketiyle birlikte azalan nüfusumuz il ekonomisini ve özel sektörümüzü zor duruma sokmaktadır. Esnaf ve Tüccarımız zengin olmak için değil de hayatta kalmak için mücadele vermektedir.

Baştan itibaren verdiğim bilgilere baktığımız zaman Gümüşhane ve Gümüşhane ölçeğindeki illerin, ‘’Tasarruf Tedbirleri’’ Kararnamesinin dışında kalması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde iller arası gelişmişlik farkı ilimiz aleyhine daha da artacak, ülkemiz büyürken biz küçülen bir  il olmaya devam edeceğiz.

İlimize kazandırılan Yeni Gümüşhane Devlet Hastanemiz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Değerli Yöneticilerimizin mutlaka sizlerden ve kıymetli ekibinizden çeşitli proje talepleri olacaktır. Ancak iş dünyamızın da sizlerden bir talebi olacak. Boş duran eski devlet hastanemizin yerine yeni bir proje ile bir diş hastanesi veya rehabilitasyon merkezi yapılmasıdır.

Bu yapılacak diş hastanemizin diş fakültesi olarak Gümüşhane Üniversitemize katılması ile de ilimizde güzel gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Güçlü ve Büyük devletimiz için bu projeyi hayat geçirmek yük değildir ve Gümüşhane İş Dünyası olarak sizlerden öncelikli taleplerimizden bir tanesi de bu projenin ilimize kazandırılmasıdır. Ben bir kez daha Gümüşhane İş dünyası olarak değerli ziyaretiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

image_print

HABERLER