Başkan Başer, Belediye Personeli Toplantısında Önemli Açıklamalar Yaptı

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, belediye personeliyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak zor zamanların üstesinden birlikte gelineceğini belirten Başer, özellikle belediyeden alacaklı olan esnaflara seslenerek; “Herkesin içi rahat olsun. Gümüşhane’de uzun yıllardır esnaflık yapan ve Gümüşhane’de esnaf olmanın zorluklarını iyi bilen bir kardeşiniz olarak söz veriyorum, ilk işimiz esnafımızın borcunu ödemek olacak” dedi.

Belediyenin bütün personelinin bir aile olduğunun altını çizen Başkan Başer; “Sizinle bugün bu toplantıyı gerçekleştirmekten ve burada olmaktan son derece mutluyum. Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bir araya gelerek, ne kadar büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bu birliktelik, bizi güçlü kılıyor ve bu güçle büyük işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullara değinerek, bu zorlu günleri dayanışma içinde atlatacaklarını ifade eden Başkan Başer; “Ülkemiz şu anda ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik sıkıntılar, pandemi ve doğal afetler hepimizi etkiledi. Ancak bizler, bu zor günleri atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyeyi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hepimiz bu şehrin insanlarıyız ve ayrım yapmadan çalışmalıyız. Komşuyuz, arkadaşız, akrabayız. Bu yüzden devlet olarak kimseyi ayrıştırmadan, hep birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Personeline Belediyenin mali durumu hakkında da bilgi veren ve ekonomik zorluklara dikkat çeken Başkan Başer; “Ülkemiz büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya ve bu durum her sektörü olduğu gibi belediyeleri de etkiliyor. Personel maaşlarımızı ödemekte zorlanıyoruz. Ancak biz, maaşları ödeyebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tasarruf tedbirleri en çok belediyeleri etkiliyor. Biz de belediye olarak merkezi hükümetten aldığımız paylarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu zor günleri aşabilmek için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Önceki nesiller gerektiği zaman aç kaldılar, susuz kaldılar, eşsiz kaldılar. Çocuklarını savaşlarda kaybettiler. Bu toprakları bize güzel bir şekilde bıraktılar ve bugün biz onların mirası üzerinde yaşıyoruz. 1940’larda büyük kıtlık yaşandı ama o nesil elini taşın altına koymasaydı, bugün burada olmazdık. Şimdi bizler de zor zamanlardan geçiyoruz ama geleceğimiz için çalışmaya devam etmeliyiz. Belediyenin bütçesinin büyük bir kısmı personel maaşlarına gidiyor. Maliye Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre, bir kurumun personel giderleri bütçesinin %30’unu aşmamalıdır. Ancak bizim personel giderlerimiz bütçemizin yaklaşık iki katı. Bu durumu düzeltmek için hep birlikte çaba göstermeliyiz. İşini doğru yapan hiçbir personelin işten çıkarılmayacağını, ancak herkesin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum” çağrısında bulundu.

Ekonominin olumsuzluklarından en fazla etkilenen Gümüşhane esnafı hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Başer; “Son zamanlarda, esnafımız ile belediyemizi karşı karşıya getirmek isteyen bazı kesimler olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. Ancak, hiç kimsenin esnafımız ile belediyemiz arasına nifak sokmaya gücü yetmeyecektir. Geçmişte belediyeden kendi ödemelerini tıkır tıkır yapanlar maalesef esnafımıza 90 milyon lira borç bırakarak gidenler, şimdi de esnafımızı belediyemize karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Sağduyulu esnafımız bu oyunun farkındadır. Gümüşhane halkı olarak bizler de bu durumun bilincindeyiz. Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz ve mümkün olan en kısa sürede borçlarımızı ödeyeceğiz. Ayrıca sadece borçları ödeyerek değil, alışverişlerimizi de mümkün olduğunca Gümüşhane esnafımızdan yaparak esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımız müsterih olsun, esnafımıza 90 milyona yakın borcumuz var. Bunun bir kısmını ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. En kısa sürede esnafımıza olan bütün borcumuzu ödeyeceğiz. Bu konuda esnafımızın için rahat olsun. Şartlarımız elverdikçe alışverişlerimizi Gümüşhaneli esnaflarımızdan yapmaya özen göstereceğiz. Ortalıkta dolaşan dedikodulara esnafımız kulak vermesin. İfade ettiğim gibi uzun yıllardır Gümüşhane’de esnaflık yapan ve Gümüşhane’de esnaf olmanın zorluklarını bilen birisi olarak, inanın esnafımızı bizden fazla kimse düşünemez. Fitne-fesat peşinde olanlar önce, esnafımıza 90 milyon borç nasıl birikti diye kendilerini sorgulamalı. Esnafımıza olan borçlarımızı tüm imkanlarımızı zorlayarak en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Tekrar söz veriyorum, ilk hedefimiz esnaf borcunu bitirmek olacak” dedi.

Personelinden özverili çalışmalarına devam etmelerini isteyen Başkan Başer; “Belediyenin gelir kaynakları azaldı. Personel maaşlarımız bütçemizin iki katı kadar. Bu durumu aşmak için hep birlikte çalışmalıyız. Hiyerarşik yapıya zarar vermeden, birbirimize saygı göstererek bu zor günleri aşacağız. Herkesin elinden gelenin en iyisini yapmasını rica ediyorum. Hiçbir vatandaşımıza somurtmayın. Herkesi güler yüzle karşılayın, sorunlarını sabırla dinleyin. Vatandaşımız için yapabileceğiniz her şeyi yapın. Bu zor günleri aşmak için birlikte çalışacağız ve daha güzel yarınlara ulaşacağız. Bu şehri hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız. Hep birlikte çalışarak, zor günlerin üstesinden geleceğiz. Bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediye olarak, her bir personelimizden maksimum gayret bekliyorum. Bu şehir bizim, bu halk bizim halkımız. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak, daha güzel yarınlar için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu şehri daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Benim ve ekibimin tek amacı, sizlere ve şehrimize en iyi şekilde hizmet etmektir. Hep birlikte, daha güzel yarınlar için çalışacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, inşallah çok daha güzel yarınlarda birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 04.06.2024