Başkan Başer, Gümüşhane Belediyesi’nin Sosyal Projeleri Hakkında Açıklama Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Başkan Başer, Gümüşhane Belediyesi’nin Sosyal Projeleri Hakkında Açıklama Yaptı

Giriş Tarihi: 13 Eylül 2024 - 16:34

Son Güncelleme: 13 Eylül 2024 - 16:34

Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile ve Yaşam Birimi, Sosyal Belediyecilik anlayışını güçlü bir şekilde yansıtan dört önemli projeyle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in özel talimatlarıyla hayata geçirilen bu projeler, topluma yönelik anlamlı hizmetleriyle dikkat çekti.

İlk olarak, 17 Mayıs 2024-11 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Çay Saati’ projesi kapsamında, yaklaşık 20 yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç aile ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde hem vatandaşların talepleri dinlendi hem tespit edilen eksiklikler giderildi hem de sohbetler aracılığıyla yalnız olmadıkları hissettirilerek moral verildi.

Diğer bir proje ise, 24 Mayıs 2024-10 Eylül 2024 tarihleri arasında uygulanan “Engelsiz Saatler” programıydı. Bu projede, yaklaşık 30 özel gereksinimli aile ziyaret edilerek, özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, sosyal yaşam alanlarına katılımlarını sağlamak ve engelleri ortadan kaldırmak hedeflendi.

Gümüşhane Belediyesi’nin yaz boyunca devam eden bir diğer önemli projesi ise ‘Haydeyin Geziye’ adlı bayanlara yönelik gezi programıydı. 4 Temmuz 2024-5 Eylül 2024 tarihleri arasında yaklaşık 400 kadın katılımcı, ücretsiz olarak sırasıyla Karaca Mağarası, Limni Gölü ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasını gezdi. Bu gezi programı, kadınların sosyalleşmesine katkıda bulunarak Gümüşhane’nin eşsiz güzelliklerini tanımalarını sağladı.

Son olarak, 30 Mayıs 2024-9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Ev Taraması’ çalışması kapsamında, yaklaşık 50 ev ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde yeni kişiler tanınıp, istek ve talepler dinlendi ve Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in selamları iletildi.

Gerçekleştirdikleri sosyal projeler ile Gümüşhane Belediyesi’nin belediyecilik anlayışını ve topluma olan bağlılığını açıkça ortaya koyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Vedat Soner Başer şu açıklamayı yaptı:

“Gümüşhane Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik anlayışı ile görev süremiz boyunca birbirinden kıymetli projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile ve Yaşam Birimimiz tarafından ‘Çay Saati’ projesi kapsamında, yaklaşık 20 yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç aile ziyaret edildi. Yapılan bu ziyaretlerde yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç ailelerimizin hem talepleri dinlendi hem de Belediyemizin sıcak yüzünü kendilerine göstererek hiçbir zaman yalnız olmadıklarını onlara hissettirdik. Buna paralel olarak ve oldukça önem verdiğimiz bir başka projemiz olan “Engelsiz Saatler” isimli proje ile yaklaşık 30 özel gereksinimli aileyi ziyaret ettik. Bu projemizi planlarken özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak, sosyal yaşam alanlarına katılımlarını sağlamak ve engellerini ortadan kaldırmayı hedefledik. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Gümüşhane Belediyesi olarak yaz boyunca devam eden bir diğer önemli projemiz ise ‘Haydeyin Geziye’ adlı kadınlara yönelik gezi programımızdı. Yaklaşık 400 kadın katılımcının yer aldığı gezi programımızı katılımcılardan hiçbir ücret talep etmeden 10 hafta boyunca gerçekleştirdik. Kadınlarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunmak, onların Gümüşhane’mizin eşsiz güzelliklerini tanımalarını sağlamak için Karaca Mağarası, Limni Gölü ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasını gezmelerine olanak sağladık. Bu projemizde oldukça verimli ve sorunsuz geçti. Gerçekleştirdiğimiz bu üç önemli projenin yanı sıra yaklaşık 50 eve ‘Ev Taraması’ kapsamında ziyaret gerçekleştirdik. Çat kapı gittiğimiz bu evlerde hem vatandaşlarımızın taleplerini, varsa şikayetlerini dinledik, hem de Belediyemiz ile vatandaşlarımız arasındaki gönül köprüsünü güçlendirmeyi amaçladık. Çok şükür çaldığımız her kapıdan olumlu ve sıcak bir yaklaşım gördük. Ben buradan bizlere kapısını ve kalbini açan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ziyaretlerimiz bundan sonra da daha geniş kapsamlı devam edecek, ediyor da. Gümüşhane Belediyesi olarak önceliğimiz gönüllere dokunmak ve memleketimize faydalı hizmetlerde bulunmaktır. Bu önemli projede emek harcayan mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Gümüşhane Belediyesi olarak kurumsal anlayışın hâkim olduğu, şeffaflığın ve samimiyetin başını çektiği hizmetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 13.09.2024

image_print

HABERLER