Başkan Başer, Vali Tanrısever’le Kent Ormanı Yolu İçin Bu Alternatifi De Görüşmelidir

Bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getirilen Gümüşhane Kent Ormanı yol sorununun çözümü için Vali Alper Tanrısever, kurumların işbirliğiyle yolun en kısa zamanda yapılması talimatını verdi.

Bu konuda dikkatimizi çeken nokta, Kent Ormanı yolu sorununun çözümü için Vali Tanrısever’in verdiği kararlı talimat oldu.

Vali Tanrısever, tüm bölge ve il kurumları yetkililerinin olduğu koordinasyon toplantısında kararlı bir şekilde talimatını vererek son noktayı koydu. Bu konu için kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliği yapılması talimatını verdi.

Bu kararlı tavrından ve talimatından dolayı Vali Tanrısever’i kutluyoruz.

Gümüşhane’de hemen hemen her konuda ancak bu kararlı talimatlarla yol alınabileceğini biz de buradan tekrar belirtmiş olalım.

KENT ORMANI İÇİN HANGİ YOL ASFALTLANMALI

Bilindiği gibi Kent Ormanı, Çamlıca Mahallesi’nin Kızılköy  diye bilinen bölgesi içinde yer almaktadır. Yani Kent Ormanı Camlıca mahallesi sınırları içindedir.

Çamlıca Mahallesi’nin; yöresel adı Kızılköy olan  ve halen yaz – kış insanların ikamet ettiği  Pirili,  Hamzalı ve Başmahalle mevkilerinin yolunun devamı Kent Ormanı’na çıkmaktadır.

Dolayısıyla Kent Ormanı’nın en kısa yolu; Çamlıca mahallesi içinden geçen ve  Çamlıca Mahallesi’nin Pirili, Hamzalı ve Başmahalle yerleşim yerlerinden de geçerek Kent Ormanı’na ulaşan yoldur.

Bu yol Gümüşhane Belediyesi’nin de mahalle yoludur. Bu yol maalesef mahalle yolu olmasın rağmen bugüne kadar asfaltlanmamıştır. Toprak yoldur.

Kent Ormanı yolu için bu güzergahın yeniden gözden geçirilip, standartlarının  yükseltilip asfalt yapılması en doğru olan çalışma olur. Hem mahallenin yerleşim yerlerinin yolu, hem de kent ormanının yolu asfaltlanmış olur. Kent Ormanının yolu kısalmış olur.

Diğer taraftan Çamlıca Mahallesi’nin içinden geçen bahse konu Kızılköy mevkii yolu toprak olunca, yağan yağmurlar toprağı sökerek şehir merkezine indirmekte ve mağduriyetlere yol açmaktadır. Yağmur sonralarında şehri merkezinde derenin kızıllaşmasının nedeni de zaten Kızılköy bölgesinin toprak yolundan gelen kızıl topraklar ve teressübattır.

Belediye Başkanı Sayın Vedat Soner Başer, Vali Sayın Tanrısever’le görüşerek konunun yeniden planlanmasını istemelidir diye düşünüyoruz.

www.gumushanedenhaber.com Haber Merkezi