BAŞKAN BEYLER KARA’DAN TURİST HAMLESİ

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara: “ESNAF-TURİST BİRLİKTELİĞİ RAPORU” hazırlayacağız.

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı
Beyler Kara haber sitemize önemli açıklamalar yaptı.

WWW.GUMUSHANEDENHABER.COM  haber sitesi yöneticileri Hasan Pir ve Ömer Salantur’a 18 Haziran 2019 Salı günü makamında Gümüşhane ile ilgili projelerini anlatan Başkan Kara; başkanı olduğu birliğe bağlı il genelinde toplam 7500 esnaf ve sanatkar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizden bugüne esnaf ve sanatkarlarımızla ilgili hemen hemen her konuyu gözlemliyor ve analiz ediyoruz. Ülkemizin içinde olduğu durum malum. Özellikle dış kaynaklı saldırılara ve maddi imkansızlıklarına rağmen esnaf ve sanatkarımız işini en temiz ve dürüst olarak yapmaya çalışıyor. Gümüşhane Esnaf ve sanatkarı devletine bağlıdır, milletini sever, vatanına aşıktır. Alnının teriyle helal kazanıp evine ekmek götürmektedir. Böyle bir camianın birlik başkanı olmak bana gurur veriyor.  Özellikle dünya kojonktürel olayları nedeniyle ülkemizin genelinde de hissedilen zorlukları Gümüşhane’de esnaf ve sanatkarımız da zaman zaman yaşamaktadır. Bu zorlukları aşmalarında onlara mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Başkan Beyler Kara, bundan sonraki süreç içinde özellikle bir turizm ili olan Gümüşhane’de ve ilçelerinde “TURİST-ESNAF BULUŞMASI NASIL SAĞLANIR” konusunda geniş bir araştırma yapıp, meslek odaları ve esnaf ve sanatkarlarımızın da görüşlerini alarak yapılması gerekenler konusunda bir rapor hazırlayıp bunu Valimiz Sayın Taşbilek  başta olmak üzere Sayın Miletvekillerimiz Akgül ve Pektaş’a ve bakanlık ve devlet yetkililerine gönderip kamuoyu ile de paylaşmak istiyoruz. Karaca’ya gelen turist neden Gümüşhane esnafına ulaşamıyor, Torul kalesine gelen turist neden Torul esnafı ile buluşamıyır, Tomara’ya gelen turist neden Şiran esnafı ile buluşamıyor, Örümcek ormanlarına gelen turist neden Kürtün esnafı ile buluşamıyor… Bütün bunları inceleyip raporlaştıracağız.” Dedi.

Başkan Kara, Gümüşhane merkezdeki esnafın otopark konusunda sıkıntılı olduğunu da belirterek  bu konunun çözümü aciliyet kazanmıştır. Esnaf iş yerinin önünün 24 saat park yapan araçlarla kapatılmasını istemiyor. Bu konunun da sürekli takipçisiyiz dedi.

Kendilerine bağlı meslek odaları ile istişare yaparak esnaf ve sanatkarlar için çeşitli konularda hizmet içi eğitim ve seminer programları düzenleme planlamaları da bulunduğunu belirten Başkan Kara özellikle merkez ilçe için yeni bir sanayi sitesinin elzem olduğunu, aynı şekilde tüm meslek odalarının bir arada olduğu bir esnaf sarayını Gümüşhane’ye kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.