*Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, makam odasında 2 Ekim 2018 Salı günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.
70 Milyon borcumuz var.
Belediye’nin borçlarından tarifelere, ekmek fiyatlarından mali tablolara kadar çok sayıda sorusuna muhatap olan Başkan Çimen: “Yaklaşık 4,5 yıldır Belediye Başkanlığı görevimi devam ettiriyorum. Allah’a şükürler olsun bu makamda güzel işlere imza attığımıza inanıyorum. Halkın duasını almak en büyük hedefim” dedi.
“70 milyon borcumuz var, borçlarımızın karşılığı var, hepsi yatırım ve hizmete döndü”
İlk olarak belediyenin borcuyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “Borç yiğidin kamçısıdır. Belediyemizin borcu var. Nasıl devralırken 30 milyon borcu varsa şuanda da 70 milyon civarında borcumuz var. 70 noktada 130 milyon liralık yatırımımız oldu. Şuanda bankalara 40 milyon civarında borcumuz var. 15 milyon civarında kamuya borcumuz var. 17 milyon civarında da piyasaya ve müteahhitlere borcumuz var. Ben hesap kitap işini iyi anlarım ve iyi bilirim. Yatırımlarımız devam ediyor. Hiçbir yeri satmadık. Yaptıklarımız ortada. Şehrin sosyal hayatına destek olduğumuz muhtar evlerimiz, itfaiye müdürlüğümüz, araçlar amirliğimiz, mezbahana, hayvan pazarı, yürüyüş yolları yapıldı. Her güzelliğin bir bedeli var. Her noktada şantiyemiz var. Borçlarımızın karşılığı var, hepsi yatırım ve hizmete döndü” dedi.
Hayvan barınağı bu ay açılacak
Başkan Çimen, Çamlıca Mahallesi’nde Belediye’ye tahsis edilen 140 dönümlük arazi üzerine yapılan yaklaşık 2 milyon liralık Hayvan Barınağı Projesi’nin son durumu hakkındaki başka bir soruyu da “İnşaat çalışmaları tamamlandı. Elektrik ve su problemimiz vardı. Elektrik problemini hallettik. Su problemini de hallettik. Bu ay içerisinde hayvan barınağını hizmete açacağız” diye cevaplandırdı.
Eski TEKEL binası yıkılıp meydana dönüşecek
Başka bir gazetecinin “Yeni pazaryerinin oradaki eski TEKEL binası çalışmasının son durumu ne?” sorusunu da cevaplandıran Başkan Çimen: “Yeni pazaryerinin önünü alana dönüştürmek istiyoruz. Paydaşlarımızla konuştuk. Toplum sağlığı merkezi ve denetimli serbestlik müdürlüğü var. Bunlar kendilerine yer arıyorlar. Bir konsensüs sağladık. 112 açıldığı zaman bu alan meydana dönüşecek ve arkasındaki tarihi evler de ön görünüme açılacak” diye konuştu.
Akçakale mahallesi için yapılanlar
Referandum ve meclis kararının ardından Gümüşhane Belediyesine bağlanan Akçakale köyüyle ilgili soruyu da cevaplandıran Çimen, “2019 yerel seçimleriyle resmiyet kazanacak Akçakale. Şuanda AKSA’nın yetkilileriyle doğalgaz çalışması yapacağız. Altyapıları yaparak yürümek istiyoruz. Kaldırım, ışıklandırma gibi. İmar planı çalışmamız o mahalle için ayrıca var” dedi.
Süleymaniye’deki tarihi konak
Tarihi Süleymaniye Mahallesinde yapımı tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete açılamayan konakla ilgili soruyu da cevaplandıran Başkan Çimen, şunları söyledi: “3 milyon liralık çevre düzenlemesi ve turizm bakanlığından destek alacaktık. Bunların hepsi durdu. Yalnızca belediye olarak biz yapabileceğimizi yapacağız. İhalesini onayladık. Birkaç kişi istedi ama şirket marifetiyle başlatabiliriz. Orada restore ettirdiğimiz hamamı amacına uygun olarak kullanacağız. Çevre düzenlemesi ciddi bir maliyet tutuyor. Koruma altında olduğu için ihaleleri de normal ihaleden yüzde 30 daha fazla. İmalatları da çok farklı.”