Başkan Çimen'in 18 Mart Şehitleri Anma Günü Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çimen’in mesajı şöyledir:

“Türk Milletinin, bağımsızlığa olan inancıyla  imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan düşman ülkelere karşı büyük bir zafer kazanarak “Çanakkale Geçilemez!” olgusunu tüm dünyaya kabul ettirdi. Çanakkale Savaşı  tarihimizin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir. Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, dini, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaştı. Bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin nişanı olmuştur. 18 Mart 1915’de destanı yazan kahraman milletimiz savaş meydanında dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine göstermiştir.

Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, denize düşen düşman askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, yalnız Çanakkale’de değil tüm dünya milletlerinin gönlünde de abideleşmiştir. Çanakkale Savaşında, yokluklar içindeki bir milletin neleri başarabildiğinin kanıtı olmuş  tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Çanakkale Zaferimizin 105’inci yıldönümünde, bu vatanı al kanlarıyla bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”