BAŞKAN MÜRSEL ERYILMAZ’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Gümüşhane Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eryılmaz yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır. Bu bakımdan engellilerin karşılaştığı tüm sorunlara kendi sorunlarıymış gibi bakmalı ve bu doğrultuda çözüm bulmalı ve çözüm önerisi sunulmalıdır. Etrafımızda oluşmuş ya da bir şekilde oluşturulmuş sorunlar yumağı görmemezlikten gelinmemelidir. Belki bugün görmemezlikten gelinen bir sorun yarın karşımıza daha büyük bir engel olarak çıkmaktadır. Bu sorunlar biriktirilmeden adım adım ilerleyerek insanlar bilinçlendirilmeli toplu olarak hareket edilmesi sağlanmalıdır.”

“Bu bağlamda defalarca dile getirdiğimiz sorunlarımız oldu geldiğimiz noktada çözüm sunmak bir yana dursun çözümsüzlük her alanda aldı başını gitti. Mesela bundan önceki yazılarımızda erişilebilirlik konusundaki sorunlarımızı ele aldık geldiğimiz noktada ele aldığımız hiçbir sorunun çözülmediğini gördük. Kamuya külfet binmesin diye birçok sorun görmemezlikten gelindi. Sokaklarda erişilebilirlik alanında yapılan çalışmalar engellerle dolu, gözlemlediğimiz bu sorunları ayrıntıya girmeden defaten dile getirdik fakat geldiğimiz noktada hiçbir çalışmanın olmadığını gördük. Bazı kamu kurumları öyle yerlerde inşa edildi ki bırakın sorununuzu çözmek için oraya gitmeyi gitmek istediğinizde bile bin bir türlü engellerle karşılaşıyorsunuz. Bir başka mesele kamuda istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sorunlarını ele aldık. Bu konuda da herhangi bir çözüm çalışması ile ilgili adım atılmadığını gördük. Engellilerin engel durumları göz önünde bulundurularak çalışma ortamı hazırlanmalıdır. Bu konuda birçok genelgeler yayınlandı yasal düzenlemeler yapıldı fakat iş uygulamaya gelince gerek bilerek gerek bilmeyerek bu düzenlemeler idarecilerimiz tarafından görmemezlikten gelindi. Ümidimiz bu sorunlarında bir an önce ortak akılla çözüme kavuşturulmasıdır.”

“Hayatta mücadeleyi asla elden bırakmadan bize sevgi ile bakan her gönülle engel tanımadan yoldaş olmayı kendimize ilke edindik. Belki birçok kuruluşta bizim adımıza alanlar açıldı bu alanlar belki göstermelik olarak kullanıldı. İstenilen sonuçları vermedi. Gerek şahsıma gerek kardeşlerime hizmet et anlayışıyla verilen her görevi layıkıyla yerine getirme gayretinde olduk. Bu bağlamda siyaside olsa ticaride olsa bu bir vazifede olsa hep önde olduk. Kendimize ayrılan alanlar da ciddi bir bakış açısı oluşması da talebimizdir.”

“Belki pandami dolayısıyla zorlu bir süreçten geçiyor olabiliriz fakat bir gerçek ki hayat devam ediyor. Yaşadığımız şu süreçte her gün eve bağlı olarak yaşayan ömrünü bir yatakta tamamlamaya çalışan ölüm gerçeğini her an ensesinde hisseden kardeşlerimizi anlamak ve onlara sevgi dolu hayat dolu yaklaşmak zorunda olduğumuz gerçeğini de çok daha iyi anlıyoruz.”

“Evet biz engelli olabiliriz fakat bunu asla bir engel olarak görmüyoruz. Hayata sımsıkı tutunuyor engelleri azim ve kararlılığımızla aşmaya çalışıyoruz. Yeter ki önümüze engeller dizilip engel olunmasın diyor. Tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. CİDDİ BİR BAKIŞ AÇISI OLUŞMASI TALEBİMİZDİR.”