Belediye Başkanı Demirkıran, İl Koordinasyon Kurulu’nda Tekke Beldesi’nin Yaşadığı Sel Felaketini ve Alınması Gereken Önlemleri Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Belediye Başkanı Demirkıran, İl Koordinasyon Kurulu’nda Tekke Beldesi’nin Yaşadığı Sel Felaketini ve Alınması Gereken Önlemleri Anlattı

Giriş Tarihi: 24 Temmuz 2024 - 22:51

Son Güncelleme: 24 Temmuz 2024 - 22:51

Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu’nda Tekke Beldesi’nde yaşanan sel felaketini ve alt ve üst yapıda acil yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Vali Alper Tanrısever başkanlığında yapılan toplantıda söz alan Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, son günlerde meydana gelen seller nedeniyle söz alarak bu sorunların ilgili kurumlar tarafından bir an önce çözülmesini istedi.

“O yolun Akçakale tüneli çıkışından OSB kavşağına kadar yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulması elzemdir”

Tekke’nin şehir geçişinin sorunlu olduğunu dile getiren Demirkıran, “Bu süreçte 4-5 defa sel geldi. Şiddetli yağışlardan sonra yamaçlardan gelen teresübat yolun sorunlarından dolayı karayolunu kapattı. Orada iki tane merkez kapalı. 4 menfez de aldığı suyu tarım arazilerine taşıyor. Yola akan su bir tarafı komple kapatıyor. Yaya geçidiyle ilgili vatandaşlarımızın talebi var. Üç nokta belirlendi ama sanırım 2 tanesi yapılacak. Bir de bölgede çok sorumlu bir kavşak var. Tam virajın ağzında. 20-30 metre arkası gözükmüyor. O yolun Akçakale tüneli çıkışından OSB kavşağına kadar yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulması elzemdir” dedi.

“Vatandaşların rızasını alarak acil bir çalışma yapılabilir”

Vali Alper Tanrısever de “Seller oldu. Sel olmasını hiç kimse istemez, öngöremez. Ama sel sonrasında gerek Karayolları gerek Devlet Su İşleri (DSİ) gerek İl Özel İdaresi’nin çalışmaları tüm Gümüşhane’nin takdirini kazandı. Kurumlarımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Tekke’de DSİ’nin de yapması gereken işler var. Altta da Karayollarının yapması gereken yukarıdan gelen suyun Harşit Çayına biran önce akmasını sağlamak için menfezlerin dereye kavuşturulması gerekiyor. Bunun için de kamulaştırma yapılması gerekiyor. Vatandaşların rızasını alarak acil bir çalışma yapılabilir” diye konuştu.

“DSİ bölge müdürlüğümüzde ortak bir çalışma yürütüp üzerimize düşen ne varsa onu hızlıca yapmak istiyoruz”

Başkan Demirkıran’ın taleplerine cevap veren Karayolları 10.Bölge Müdürü Metin Aşık ise “Tekke şehir geçişi yapılırken bu menfezlerin dereye uzatılmasıyla ilgili biz çok muvaffakat isteyip o menfezleri ulaştırmaya çalıştık. Ama o dönem biz imalatları yaparken de bazı sorunlarla karşılaştık. Halen yapamıyoruz. Son yıllarda özellikle Tekke şehir geçişinde, Kelkit yolunda sık sık yaşanmaya başlayan sel felaketlerinin ardından bu tahribatları çözmek adına biz DSİ bölge müdürlüğümüzde ortak bir çalışma yürütüp üzerimize düşen ne varsa onu hızlıca yapmak istiyoruz. Hızlı bir müdahale yapmak için öncelikle muvaffakatname alıp çalışmaya başlamamız önem arz ediyor. Biz bununla ilgili çalışmamıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Kontrolsüz bir şekilde açılan bağlantı ve mahalle yolları bir diğer neden. Dolayısıyla kontrolsüz imalatların da bir şekilde kontrollü hale getirilmesi önem arz ediyor. Biz burada yapılması gerekenleri, ileride yaşanması muhtemel sel felaketleri için yapmamız gerekenleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

“En ufak bir yağmur yağdığında bizim gözümüz hemen Tekke’ye dönüyor” 

Tüm bu talepler karşısında Vali Tanrısever de “Lütfen vatandaşlarla bir konuşun. Çok çabuk bir şekilde aksiyon alabilmemiz için vatandaşların rızası şart. Mülk sahipleriyle bir toplantı düzenleyerek bu konuyu görüşün. Lütfen bir an önce çözüm yoluna giderek mevsim bitmeden halledelim. En ufak bir yağmur yağdığında bizim gözümüz hemen Tekke’ye dönüyor. Kronikleşmiş bir sorun var burada. Vatandaşlarımızla birlikte çözme niyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Vali Tanrısever, yaşanan sel felaketlerinin ardından kamu kurumlarının hızlı bir refleks gösterdiğini belirterek, “Nerede bir afet olsa hem Karayollarını hem Devlet Su İşlerini hem Özel İdaresi hemen orada gördük. Sizlerin hızınıza yetişemiyoruz arkadaşlar. Teşekkür ediyoruz ellerinize sağlık” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER