‘BETON YOLLAR’ KONSEPTİ İÇİN GÜMÜŞHANE’DE ÖNEMLİ TOPLANTI

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; Aşkale Çimento Sanayii’nin en büyük fabrikası olan Arzularkabaköy Beldesindeki Gümüşhane Aşkale Çimento Fabrikası’nda  3 Ocak 2017 Perşembe günü düzenlenen ‘beton yol’ konulu toplantıya katıldı.

Vali Okay Memiş; toplantıda yaptığı konuşmada, Aşkale Çimento Fabrikası’nın hem ülkemizde hem de Gümüşhane’de önemli bir istihdam sağladığını, Gümüşhane merkez ilçe, Kelkit, Köse, Şiran, Torul ve Kürtün olmak üzere 6 ilçenin, 320 köy ve 440 yaylasının bulunduğunu belirterek, “4 bin 400 kilometre yol ağımız var. Biz artık bu yollarımızı asfalt yerine beton yapalım. Kaldırımları beton yapalım. Bu fabrikamızdan maliyetine çimento alarak yapalım. Genel olarak fabrika yönetimi ile bu konuda mutabık olduk. Bize, her türlü yardımı yapacaklarını söylediler. Paketlemeye gerek yok. Kamyona yükleyelim ve naklini böyle yapalım. Yaptığımız asfalt yollar bir-iki yıl içerisinde bozuluyor ve çukurlarıyla uğraşıyoruz. Bu nedenle yollarımızı beton yapmak istiyoruz.” dedi.

Toplantıda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Vefa Akpınar, “Beton Yollar” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İlçe kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu ve özel kurum müdürleri, Gümüşhane Aşkale Çimento Fabrikası yetkilileri katıldı.