Bilge İnsan, Gümüşhane Defterdarı Vedat Akıllı Gümüşhane’den Ayrılıyor

Kültür birikimi, görev aşkı ve Gümüşhanelilerle kurduğu güzel diyaloglarla daima hatırlanacak olan Gümüşhane Defterdarı Vedat Akıllı, Maliye Bakanlığı’ndaki yeni yapılanma dolayısıyla Gümüşhane’deki görevini tamamlayarak Urfa’ya tayin oldu.

Gümüşhane’de 2 yılı aşkın süredir defterdar olarak görev yapan Vedat Akıllı, görevini Bekir Yiğit’e devretti.

YENİ DÜZENLEME

Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıkların kapatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin yürürlüğe girmesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatı defterdarlıklar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) taşra teşkilatı vergi dairesi başkanlıkları tek çatı altında toplandı.

29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kuruldu. Böylece GİB ülke genelinde tek tip örgüt yapısına kavuştu.

Düzenlemenin ardından Gümüşhane Defterdarı olarak 2 yılı aşkın süredir görev yapan Vedat Akıllı Şanlıurfa Defterdarlığı’nda araştırmacı olarak görev yapacak. Gümüşhane’nin yeni defterdarı ise Bekir Yiğit oldu. Yiğit yeni görevine başladı.

DEFTERDAR AKILLI, AYRILIŞIYLA İLGİLİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN ŞU PAYLAŞIMI YAPTI

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel,
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş…”
İki yılı aşkın süredir sürdürdüğüm Gümüşhane Defterdarlığı görevimi, Maliye Bakanlığı Defterdarlıklarının yeniden yapılandırması kapsamında, 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle kıymetli meslektaşım Bekir Yiğit’e devrederek sonlandırmış bulunmaktayım.
Nasipse Şanlıurfa Defterdarlığında Araştırmacı olarak göreve başlayacağım.
Hakkımızda hayırlı olur inşallah…
“Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı nasip eyle..”

GÜMÜŞHANE’DE İZ BIRAKTI

Defterdarlık görevini yaparken personeli ve Gümüşhanelilerle kurduğu yapıcı ve güven verici diyalogların ötesinde milli kültürümüze vukufiyeti, sosyal, milli ve manevi olayları tahlili, konuşmaları, yazdığı yazılar ve kültür sohbetleri ve mesleki tecrübesi ile Gümüşhaneliler tarafından “bilge insan” olarak tanımlanan Vedat Akıllı’nin Gümüşhane’den ayrılması ile Gümüşhane önemli bir dostunu kaybetmiş oldu.

www.gumushanedenhaber.com haber sitesi olarak Değerli Defterdarımız Sayın Vedat Akıllı Bey’e yeni görevinde başarışlar dilerken, Gümüşhane’nin yeni Defterdarı Sayın Bekir Yiğit’e de hoşgeldiniz, hayırlı olsun diyoruz.