BİROL HAYAL’İ DE HAKKA UĞURLADIK

Asrın vebası Covid-19 salgını Gümüşhaneli sevdiklerimizi bir bir koparıyor bizden. Bu seferki isim 1967 yılında Gümüşhane Merkez Demirören Köyü’nde doğan ve İstanbul Ümraniye’de ikamet eden işadamı-Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Birol Hayal.

Gümüşhane’de İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu başta olmak üzere birçok okula yardım eden, öğrenciye burs veren, Suriye’de yaklaşık 20 ev inşaa edip bağışlayan, Afrika’da su kuyuları açan ve hemen her hayırlı işte ve projede öncü olan Birol Hayal evli ve üç çocuk babasıydı.

Hayal’ın cenazesi bugün (11 Mayıs 2021) Salı günü Ümraniye’de kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecektir.

Birol Hayal kimdir?

2967 yılında Gümüşhane Merkez Demirören Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Ümraniye’de tamamladı. Askerlik sonrası Turkcell bünyesinde çalışmaya başladı. Daha sonra ORTE Şirketini kurdu. 2019 seçimlerinde AK Parti’den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi seçildi. 17 Nisan’da yakalandığı covid -19 yüzünden 24 gündür yoğun bakımda kaldı. 11.05.2021 tarihinde vefat etti ve Ümraniye’de toprağa verildi.

Ruhu için Elfatiha.

(Kaynak: İsmail HAYAL (Gümüş Portreler)