BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇİLEK BAHÇESİ KÖSE GÖKÇEKÖY’DE KURULDU

Gümüşhane’nin Köse İlçesi Gökçeköy köyünde 16 dönüm alanda yeni kurulan çilek bahçesi  bölgenin en büyük çilek bahçesi olma özelliği taşıyor.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alternatif ürün olarak Merkez İl ve İlçelerindeki çiftçilere 326 bin Sertifikalı Albion çeşidi çilek fidesi dağıtımı yapıldı. 66 dekar alanda dikimi yapılan çileklerden yıllık 2 milyon  TL gelir hedefleniyor.

“Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) kaynaklarıyla alınan, 326 bin adet  sertifikalı Albion çilek fidesi tarım girişimcisi çiftçilere dağıtılarak damla sulama sistemi kurulu malçlanmış modern kapama bahçeler tesis edildi.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen’in verdiği bilgiye göre 2020 yılı üretim sezonunda Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile Gümüşhane Merkezde 11 dekar, Köse’de 19 dekar, Torul’da 14 dekar, Kürtün ’de 10 dekar, Kelkit’te 8 dekar ve Şiran’da 4 dekar olmak üzere toplam 66 dekar alanda  58 üreticiye 326 bin adet sertifikalı Albion çeşidi çilek fidesi ile malç naylonu ve damlama sulama sistemi malzemelerinin dağıtımı yapıldı.

Çilek yetiştiriciliğinin Gümüşhane’de giderek yaygınlaştığını ve ciddi derecede katma değer oluşturduğunu dile getiren Müdür Birşen: “Gümüşhane’nin  iklim ve toprak yapısına uyumlu olan çilek yetiştiriciliği geliştirilerek alternatif ürün arayışı olan çiftçilerimize yeni geçim kaynağı ve istihdam alanları oluşturulacaktır. Amacımız önümüzdeki yıllarda da Gümüşhane’de alternatif ürün olarak, çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaktır.” dedi.