Çanakkale İçin, Vali Taşbilek ve Milli Eğitim Müdürü Yalçın’a Çağrımızdır

Hasan Pir

Bugün milletçe Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümünü kutluyoruz.

Çanakkale, Türk’ün varoluş destanıdır.

1915 Çanakkale Zaferi  her Türk evladı için bir şuur mayasıdır.

“Çanakkale içinde vurdular beni…” türküsünü dinleyip de hüzünlenmeyen,  gözyaşı dökmeyen bir vatan evladı var mıdır?

Çanakkale destanını okuyan, Çanakkale savaşlarının olduğu yerleri gezip gören, binlerce şehit verdiğimiz o mübarek toprakları ziyaret eden hiçbir Türk genci vatan haini olmaz, olamaz.

Valilerimiz, milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve değerli analarımız, babalarımız; çocuklarımıza, gençlerimize bu vatanı sevdirmenin en kısa yolu onlara Çanakkale’yi, Çanakkale’deki şehitliklerimizi gezdirmektir. Çünkü tarih şuuru vatana sahip olma şuurudur. Bunun da mutfağı tarihin yazıldığı yerleri bizzat görmekle olur.

Çocuklarımız Çanakkale’de tarihe dokunmalıdırlar… Tarihi yaşamalıdırlar… Çocuklarımızın bu topraklarda dökeceği gözyaşları “altın gözyaşları”dır. Bırakın çocuklarımız hem gezip, hem ağlasınlar… Atalarının yaşadığı her olay onların gözyaşlarında yankı bulsun…

Okullarımızda son yıllarda sürekli projeler yapılır. Bunlar güzel şeyler ama en güzel proje ilkokul, ortaokul ve liselerimizde okuyan tüm öğrencilerimize Çanakkale’yi göstermek ve gezdirmektir.

Çanakkale her ziyaretçisinde her zaman bir şuur bırakır, bir vatan sevgisi tohumu eker…

Bir milli eğitim müdürünün görev yaptığı ildeki en önemli başarısı ne kadar çok öğrenciyi Çanakkale ziyaretine gönderdiği ile ölçülmelidir.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü de bütün öğrencileri Çanakkale gezisine götürme eylem planları yapmalıdır…

Bu plan sıradan bir plan olmamalı. Geziye giden öğrencilerin arşiv özellikli listeleri tutulmalı.

Şunu demek istiyorum. Biz bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzden il genelinde Çanakkale gezisine götürülen kaç öğrencimiz var diye sorsak bize son beş yılın sayılarını verebilirler mi acaba.

Çanakkale; sadece bir iki okulun, bir iki sınıflık  öğrencinin gezi planları çerçevesinde Çanakkale’ye gönderilmesinden çok öte bir mana taşır…

Şu anda Gümüşhane’de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerimizde okuyan toplam öğrenci sayısı yaklaşık 19 bin civarında.

Eğer iyi bir organize yapabilirsek aynı yıl içinde veya iki yıl içinde 19 bin öğrencinin tamamı Çanakkale’yi, o tarihi mekânları ziyaret eder.

19 bin öğrencimizin Çanakkale gezi projesinin maliyetini karşılayacak pek çok alternatif var. Finansman işi, işin en kolay tarafı… Yeter ki bu işe niyet edilsin.

Ve her halükarda hiçbir öğrencimiz geri kalmamak şartı ile Çanakkale gezdirilebilir.

Vatanı, devleti  sevme, aidiyet içinde olma, şehitlik, bayrak, din, istiklal Marşı  gibi önemli mefkurelerin bir daha kalpten, akıldan ve damarlardan çıkmayacağı, unutulmayacağı yerdir Çanakkale…

Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’te ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Yalçın’da  var olan  vatan ve millet aşkı, bu proje için en önemli zenginliğimizdir.

Çok zor olmayan bu çalışmanın Gümüşhane’de başarılacağına olan inancımız ise tamdır.

www.gumushanedenhaber.com haber sitesi olarak böyle bir hizmete biz de inşallah her zaman destek olacağız.

Güzel günler dileğiyle.