Cemal Hoca Emekliliğinde De İlim Öğretmeye Devam Ediyor

Gümüşhane’nin sevilen simalarından  Cemal Karabulut,  Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yaparken kendi isteği ile emekli olduktan sonra Gümüşhanelilere ilim öğretmeye devam ediyor.

Cemal Hoca, emekli olduktan sonra Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi  ile Gümüşhane Belediyesi ortaklığında planlanan Hüsn-i Hat kursunda 3 yıldan beri öğrencilere hat dersi veriyor.

Gümüşhane Belediyesi’nin 5 . katındaki çok amaçlı salonda hat kursu veren Karabulut, “Amacım Hüsn-i  Hat merakı olan Gümüşhanelilere yardımcı olmak. Çok istekli ve yetenekli hemşerilerimiz var. Kurslarımıza her yaş ve her meslekten kişiler katılıyor. Bu kurslar sayesinde kadim hat sanatımız inşallah unutulmaz.” Dedi.

Üç yıldan beri Hüsn-i Hat kursları veren Cemal Karabulut, Büyük çoğunluğu müdürlük görevi olmak üzere 30 yıl Gümüşhane İmam Hatip Lisesi’nde görev yaptıktan sonra 4 yıl  Gümühane Mareşal Çakmak Çakmak Anadolu öğretmen Lisesi’nde müdürlük, 3,5 yıl da Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 2017 yılında kendi isteği ile emekli oldu.