Cemal Karabulut Hoca’nın öğrencileri “Hüsn-i Hat” eserlerini sergilediler - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cemal Karabulut Hoca’nın öğrencileri “Hüsn-i Hat” eserlerini sergilediler

Giriş Tarihi: 22 Haziran 2024 - 13:29

Son Güncelleme: 22 Haziran 2024 - 13:33

Gümüşhane’nin sevilen simalarından ve kanaat önderlerinden eski İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Emekli Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Karabulut’un öğrencilerinin Hüsn-i Hat eserleri sergilendi.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi giriş salonunda Kurban Bayramı öncesi açılan sergide 20 kursiyer öğrencinin yaptığı eserler sergilendi.

Emekli olduktan sonra 5 yıl boyunca Halk Eğitim Merkezi’nde Hüsn-i Hat kursu veren Cemal Hoca son iki yıldır ücretsiz olarak Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine kurs veriyor.

Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Ahmet Ziyaüddin Camii külliyesinde yer alan  Yakaza Cafe’de hafta sonları üniversite öğrencilerine ücretsiz Hüsn-i Hat Kursu veren Cemal Hoca, kurs bitiminde kursiyer öğrencilerin eserlerini İlahiyat Fakültesi giriş salonunda sergiledi.

Kur’an-ı Kerim harflerinin, tevhid inancı ve estetikle birleşimi sonucunda meydana gelen ve Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan Hüsn-i Hat sanatına Gümüşhane’de ilgi Cemal Hoca sayesinde her gecen gün artıyor.

Cemal Hoca, önümüzdeki dönemde de istekli olması halinde Hüsn-i Hat kurslarının devam edeceğini ifade etti.

image_print

HABERLER