ÇOCUKLAR SAHADA OYUN HEYECANINI DOYASIYA YAŞADILAR

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul sporları kapsamında Yeni Şehir Stadyumu’nda 2 gün boyunca devam edecek ilkokul öğrencilerinin katıldığı çocuk oyunları şenliği 12 Haziran 2019 çarşamba günü başladı.

Yeni
Şehir Stadyumunda şenlik havasında geçen etkinlikte çocuklar spor
uzmanları eşliğinde geleneksel oyunlar, mendil kapmaca, el değdirerek
bayrak koşusu, top yuvarlama oyunu, çocuk atletizm oyunları oynarken,
serbest zaman etkinliği olarak da stadyum kenarında kurulu trambolin ve
şişme kaydırakta gönüllerince eğlendi.

Etkinliğe katılarak çocuklarla, spor uzmanlarıyla ve velilerle bir süre sohbet eden Vali Kamuran Taşbilek, tüm oyun parkurlarını tek tek ziyaret ederek çocukları izledi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada çocukların okul döneminin son günlerinde spor yaparak birlik ve beraberlik içinde eğlenmesi, çocukları spora yönlendirmek amacıyla özellikli bir ortam oluşturarak, etkinliği düzenlediklerini belirten Vali Taşbilek: “Bu etkinliğimize çok sayıda çocuğumuz katılıyor. Güzel bir etkinlik olduğu kanaatindeyim. İnşallah çocuklarımız da mutlu olmuştur. Bu etkinliklerin devamını periyodik olarak yapmayı düşünüyoruz. Okullarımızda da ‘Spor Gümüşhane’ ve ‘Spor Türkiye’ projeleri kapsamında özel projelerimiz olacak. Bakanlığımız da ‘Spor Türkiye’ projesi kapsamında spor seferberliği başlatacak. Bu çerçevede kültür, sanat ve spor alanında donanımlı sağlıklı nesiller yetiştirmek en büyük amacımız” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)