Çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet çizgisinde yetiştirmeye çalışalım

Şanlıurfa Halilurrahman Dergah Camii’nde kıldırdığı sabah namazın ardından cami cemaatine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet çizgisinde yetiştirmeye çalışalım.” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şanlıurfa Halilurrahman Dergah Camiinde sabah namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, namaz sonrasında cami cemaatine seslendiği konuşmasında namazın öneminden bahsederek, “Allah Resulü Efendimiz (s.a.s.) “Namaz müminin miracıdır.” buyuruyor. İnşallah bizlerde ruhen bu miracı her namazımızda yaşarız. Çünkü namaz aynı zamanda dinin direğidir. Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın namazla ilgili alakalarında gayretimiz ve katkımız olsun.” diye konuştu.

“Anne babalar çocukları için rol modeldir”

“Müslüman bir toplum namazla irtibatı ve alakası ne kadar yüksek olursa o kadar makbul toplum olur” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Mümin anne babalar her zaman çocukları için rol modeldir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bütün insanlar için nasıl en güzel örnek ise bizlerde çocuklarımız için en güzel örneğiz. Tabi bu güzel örnekliğimizi Peygamber Efendimizin (s.a.s.) örnekliği, çizgisi içerisinde getirmeliyiz.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) “Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar temel dini bilgileri öğretiniz” buyuruyor. Abdest nasıl alınır? Namaz nasıl kılınır? Büyüklere saygı nedir? Küçüklere sevgi nedir? İslam’ın temel ilkeleri ve değerlerini küçük yaşta çocuklarımıza öğretmemiz lazım.”  

“Çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet çizgisinde yetiştirmeye çalışalım”

Başkan Erbaş, çocuklara dini eğitim verilmesindeki öneminden bahsederek “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 4-6 yaş çocuklarımız için eğitimlerimiz var. Bu çocukları Kur’an kurslarımızda eğitiyoruz. Ailelerin yapmakta zorluk çekeceği bu eğitimi biz usulüne uygun bir şekilde vermeye çalışıyoruz. O yüzden bizler çocuklarımızı mahallelerimizdeki 4-6 yaş grubu sınıflara gönderelim. Bu Cenab-ı Hakkın bize lütfudur, büyük bir nimettir. Çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet çizgisinde yetiştirmeye çalışalım.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an ve Sünnete sahip çıkalım”

Kur’an-ı Kerim ve Sünnetin Müslümanlar açısından önemine değinen Başkan Erbaş, “Allah Resulü Efendimiz (s.a.s.) Veda Hutbesinde “Size iki şeyi emanet bıraktım. Bunlara sarıldığınız sürece yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlardan birisi Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim, diğeri ise Resulü’nün (s.a.s.) Sünnetidir.” buyuruyor. Demek ki Kur’an ve Sünnet Peygamber Efendimiz (s.a.s.) tarafından bu ümmete emanet bırakıldı. O zaman Kur’an ve Sünnete sahip çıkmamız lazım ve sahip çıktığımız sürece de Allah indinde değerimiz hep yükselecek.” diye konuştu.

KAYNAK: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI – 06.11.2021

KAYNAK LİNK: https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/32893/diyanet-isleri-baskani-erbas-cocuklarimizi-kuran-ve-sunnet-cizgisinde-yetistirmeye-calisalim