CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “KİMSE BİZİM DİNİMİZE FATURA KESME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mart 2018 Cuma günü AK Parti 18. Dönem Siyaset Akademisi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada İslam dini ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

“İslam’ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz, biz buna böyle iman etmişiz. Mesela Allah’ın Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bize açıkça ifade ettiği hükümler, yani naslar asla değişmemiştir, değişmeyecektir. Dinimiz İslam ve kitabımız Kur’an-ı Kerim Rabbimizin emri gereği kıyamete kadar caridir. Bu da dinimizin ve kitabımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kıyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar, yaşanacak tüm hadiseler, ortaya çıkacak tüm yeni durumlar karşısında söyleyecek sözü olduğu anlamına gelir. Kitabımız Kur’an’ın her an, her zaman söylediği ve söyleyecek sözü var, naslar asla değişmeyecektir.”

“Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim vasıtasıyla bize bildirdiği kat’i emirler ve Peygamber Efendimizin sünneti seniyesi ortadayken birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi, alakası ve bağı olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)