Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi Sapkın ve Sapık Akımların Saldırılarından Beraberce Koruyalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Malatya’da Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda yaptığı konuşmanın bir bölümünü Aile kurumunun güçlendirilmesine ayırarak şunları söyledi:

“Kısa süre önce muhalefete samimi bir çağrıda bulunduklarını, “Gelin, tarihinizde ilk kez sorunun değil çözümün parçası olun” dediklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi buradan aynı davetimizi tekrarlıyorum. Amacınız, siyasi şov yapmak değil de yasakların Türkiye’sini gerçek manada tarihe gömmekse bunun yolu bellidir. İçeriği mayınlarla, tuzaklarla, sinsiliklerle dolu yasa teklifleriyle milletin ve milletvekillerinin vaktini çalmayın. Olmadık bahane ve şartlar öne sürerek ipe un sermekten vazgeçin. Şayet gerçekten dürüstseniz kanun teklifleriyle oyalanmak yerine bu işi anayasa değişikliğiyle kalıcı bir çözüme kavuşturalım. Kılık kıyafet özgürlüğünü anayasal güvenceye alırken aynı zamanda toplumun temel direği olan aile kurumunu daha da güçlendirelim.”

Güçlü ailenin güçlü millet anlamına geldiğini, eğer aile zayıfsa milletin de zayıf olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte şu anda Türkiye genelinde görüyorsunuz LGBT diyorlar. Güçlü bir ailede LGBT diye bir şey olabilir mi? Olamaz. Bunun kimlerle nasıl iş tuttuğunu zaten biliyorsunuz. Hangi siyasi partiler bunlarla iş tutuyor, bunları da biliyorsunuz ama AK Parti’nin böyle bir derdi yok. Bize güçlü aile lazım. Çünkü güçlü milleti biz ayağa kaldıracağız. Millî iradenin temsilcileri sıfatıyla milletimizi sapkın ve sapık akımların saldırılarından beraberce koruyalım. Böylece farklı siyasi partiler olarak, 2023 seçimleri öncesinde tarihî bir uzlaşmaya hep beraber imza atalım” ifadelerini kullandı.

Daha önceki tüm çağrılarındaki gibi bunda da samimi, hasbi olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm milletvekillerimizle sözümüzün sonuna kadar arkasındayız. Aynı dürüst tavrı muhalefet partilerinin de göstermesini bekliyoruz” dedi.