CUMHURBAŞKANIMIZIN DA ZİYARET ETTİĞİ FATMA GÜNAY HANIM VEFAT ETTİ

28 Ekim 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Ankara Keçiören’deki evinde ziyaret ettikleri Gümüşhaneli Fatma Günay Edeer (Selçuk) 14 Ocak 2019 Pazartesi günü 92 yaşında Hakka yürüdü.

Merhume Fatma Günay Edeer’in cenazesi 15 Ocak 2019 Salı günü  öğle namazı sonrası  kılınan cenaze namazını müteakip Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Gümüşhane’nin Daltaban semtindeki tarihi camiyi yaptıran Sadullah Efendi’nin ve Gümüşhane Hasanbey Mahallesi’nde kabri bulunan 1916 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen Hüseyin Hüsnü Selçuk’un torunu olan Fatma Günay Selçuk, evlendikten sonra Edeer soyadını almıştı.

ANNESİNİ SULTAN
ABDULHAMİT OKUTTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini ziyaretinde annesinin
Gümüşhane’nin ilk öğretmenlerinden olduğunu kaydeden Fatma Günay Hanım; Annesi Vasfiye
Öge (Selçuk) ve teyzesini Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamit’in okuttuğunu ve
annesinin Gümüşhane’de Cumhuriyetin ilk yıllarında öğretmenlik yaptığını söylemişti.

BABASI SUPHİ SELÇUK BEDİÜZAMAN’IN
TALEBELERİNDENDİ

Fatma Günay Hanım’ın çocukluğu babasının memuriyeti nedeniyle Kastamonu’da geçer. Babası  yine memuriyeti nedeniyle Kastamonu’dan Malatya’ya tayin olduktan sonra Said Nursi’ye yazdığı bir bayram tebriği nedeniyle 1943 yılında tutuklanarak Bediüzzaman’ın da tutuklu bulunduğu Denizli hapishanesine gönderilir. Burada 8 ay tutuklu kalırlar, 8 ayın sonunda beraat ederek hapisten çıkarlar.

KENDİSİ DE BEDİÜZZAMAN’I ZİYARET ETMİŞTİ

Ailesinin Kastamonu’da olduğu dönemde ortaokul talebesi olan Fatma Günay Hanım, babası ile birlikte Bediüzzaman Hazretleri’ni ziyaret ederek dersini dinlediğini anlatmıştır.

MERKEZ BANKASI’NDAN EMEKLİ OLDU

Fransız dili ve edebiyatı eğitimi alan Fatma Günay Edeer, bir süre Giresun’un Alucra ilçesinde öğretmenlik yaptıktan sonra Merkez Bankası’nın yabancı dil bilenler için açtığı sınavı kazınır ve uzun yıllar görev yaptıktan sonra Merkez Bankası’ndan emekli olur.

FATMA GÜNAY HANIM’IN
EN SON İSTEĞİ NE OLDU?

Fatma Günay Hanım’ın en son isteği; Ermeniler tarafından Gümüşhane’de 1916 yılında şehit edilen Dedesi Hüseyin Hüsnü Selçuk’un Gümüşhane merkez ilçe Hasanbey mahallesi Anafartalar caddesinde bulunan kabrinin olduğu bölgeye bir türbe yaptırmaktı. Fatma Hanım’ın isteği ile konu Gümüşhane Belediyesi’nin gündeminde girdi. Belediye meclisinde görüşüldü ama henüz türbe yapılamadı. Fatma Günay Hanım da şehit dedesinin türbesinin yapıldığını göremeden vefat etti.

Allah rahmet etsin. Ruhu için El Fatiha.