CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÜMÜŞHANE’YE VERDİĞİ MESAJLAR İYİ OKUNMALIDIR?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  10 Ağustos 2018 Cuma günü Gümüşhane’yi ziyaret etti. Tarihler bu ziyareti: “Yeni Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt içi ikinci ziyaretini kendisine en çok destek veren ikinci il olan Gümüşhane’ye yaptı” olarak yazacaktır.

Sayılar ve dereceler tarih nazarında her zaman önemli olmuştur. Gümüşhane’nin böylesine önemli bir seçimde 81 il arasında ikinciliği alması biz Gümüşhaneliler için en azından çok önemli bir moral olmuştur.

Cumhurbaşkanımız; yoğun gündemine ve ağustos sıcağına rağmen tevazu göstererek geldiği Gümüşhane’de Gümüşhanelilere teşekkür etti. Biz Gümüşhaneliler de “ahde vefa” ya bu kadar önem vererek Gümüşhanelileri mutlu eden Sayın Cumhurbaşkanımıza bu hassasiyeti için teşekkür ediyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GÜMÜŞHANE’YE VERDİĞİ MESAJLAR NEYDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 45 dakikalık konuşmasını özellikle Gümüşhane il yöneticilerinin, Valimiz Sayın Memiş’in, Belediye Başkanımız Sayın Çimen’in, AK Parti İl Başkanımız Sayın Köse’nin ve Sayın Milletvekillerimiz Akgül ve Pektaş’ın ekipleri ile birlikte inceden inceye ve gerekirse günlerce analiz etmeleri gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sadece bir defa dinlenme ile geçiştirilecek bir konuşma değildir.

Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane üzerine verdiği mesajlar kelime kelime, satır satır analiz edilmelidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan konuşmasında Gümüşhane’nin turizm geleceğinden bahsetti. Gümüşhane’nin Türkiye gündeminde öne çıkan turizm destinasyonlarını isim isim saydı. Arkasından da bir otel yetmez dedi… Gümüşhane pestilinden tekrar bahsetti. Ve çok ilginçtir, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’le kısa süre önce görüştüğünü ve Rus turistlerin Türkiye’ye gelişinde de artış olacağını söyledi.

Bütün bu söylemler analiz edilmeli ve Gümüşhaneliler bu açık mesajlardan sonra yeni hedef turizm konusunda çalışmalara hemen başlamalıdırlar.

Valimiz Sayın Okay Memiş’i de Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Çünkü, Sayın Valimiz, Gümüşhane’ye atandığı günden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın turizm konusundaki hassasiyetine aynen sahip çıkıyor ve gereğini yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık olarak mesaj verip dikkat çektiği çok önemli bir konu da Gümüşhane’deki “dikey mimari” sorunu idi. Gümüşhane’deki “dikey mimari” yapılaşmasının yanlışlıklarını söyledi. Cumhurbaşkanımız yaklaşık 8 ay önce 19 Kasım 2017 tarihinde AK Parti Gümüşhane 6. il kongresinde yaptığı konuşmada da yine Gümüşhane’deki çarpık yapılaşmayı gündeme getirmiş ve bu işin yanlışlığını söylemişti.

Bir Cumhurbaşkanı 8 ay içinde yaptığı iki ayrı konuşmada gündemine aynı konuyu, şehirdeki çarpık yapılaşmayı ve dikey mimari sorununu ele alıp şehrin yöneticilerini, belediyesini ikaz ediyorsa, bu çok enteresan bir durumdur. Bu konuyu yetkililer hemen ele alıp yeni bir vizyon belirlemelidirler. Aksi takdirde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan üçüncü kez böyle bir ikaz yapmaz ve kendi direktiflerini dinlemeyenleri de gözden geçirebilir. Bu da biz Gümüşhanelileri üzer.

Sayın Erdoğan’ın Gümüşhane ile ilgili mesajları tek tek analiz edilirse daha pek çok hayati konu önümüze gelecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan Gümüşhane Şehir Geçişi’nin hizmete girmesinden sonra şehrin trafiğinde büyük bir rahatlama oldu. Gümüşhane’den transit geçen her türlü vasıtanın yeni yolu kullanması ile şehir içi trafiğinde gözle görülür bir rahatlama oldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Şehir geçişinin devreye girmesi sonrası Gümüşhane şehir içi karayolunun acilen bölünmüş yol haline getirilmesi ve tehlikeli bölgelere kavşak yapımına başlanması gerekir. Son altı ay içinde 12 kazanın olduğu bir yoldan bahsediyorum. Nasıl olsa çevre yolu açıldı mantığı ile olaya bakılmadan ve hangi kurumun bundan sonra sorumluluk alanında olacaksa olsun ama bir an önce şehir içinden geçen karayolu bölünmüş yol ve kavşaklı yol haline getirilsin.

Cumhurbaşkanımızın mesajlarından kuvvet alarak bir konuyu da Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize arz etmek isterim. Yeni otogar için düşünülen Balyemez Konağı’nın çapraz karşı yamaç yükseklerinden geçen Çevre Yolu Üzerindeki alana otogar yapılması fikrinden vaz geçilmelidir. Çünkü; şehri görmeyen, şehrin çok uzağında ve yükseğinde ve ara vadide otogar yapılması yanlış olur. Şehir içindeki halen hizmet veren geçici otogar kalıcı hale getirilebilir. En uygun yer şimdiki geçici otogar alanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan sonraki gelişinde yeni bir eleştiri konusu olacak böyle bir teşebbüse girilmemelidir.

Son bir notumuz da şudur: Cumhurbaşkanımız; konuşmasında “Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi” konusuna girmedi. Ama, vatandaşların çoğu bu konuyu bekliyordu.

Yeni Devlet Hastanesi konusunda son gelinen nokta Gümüşhanelilere bir resmi ağızdan “KAMUOYU AÇIKLAMASI” şeklinde duyurulursa iyi olur diye düşünüyorum.

Güzel günler dileğiyle.