DEMİR’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, yayımladığı mesajında 2016 yılından bugüne 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü’nün hayırlı olmasını dileyerek, bu günün kutlanmasına önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Demir, mesajında, “Muhtarlar Günü’nün kutlamasında ve muhtarlık camiamıza vermiş oldukları önem ve değerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Devlet millet bütünleşmesinin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesi ile görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmek vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek adına son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Demir, “Bir taraftan muhtarlık müessesesinin kurumsallaşarak etkinliğinin arttırılması adına adımlar atılırken diğer taraftan da özlük haklarımızın iyileştirilmesi ile beraber muhtarlık cazip hale getirilmiştir. 191 yıllık bir geçmişi olan bu müessesenin fedakar neferleri olarak muhtarlık seçimlerinin selameti kavgasız, vukuatsız olması için seçim kanununun düzeltilmesi adaylık usulüne göre yapılması 442 ile 4541 sayılı köy ve mahalle kanununun günümüz şartlarına göre düzenlenerek güncellenmesi ve muhtarlık seçimlerinde de birleşik oy pusulası kullanılması taleplerimizdir. 1839’dan bugüne kadar varlığını devam ettiren bu müessesenin bireyleri olarak bu özel günde görevi başında şehit edilen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz son yıllarda adeta altın çağını yaşayan biz muhtarlar için şu ana kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder saygılarımızı sunarız” açıklamalarında bulundu.

Muhtarlar Günü İçin Program Düzenlenecek

Öte yandan Gümüşhane Valiliği Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenleyecek.

Program 19 Ekim Pazartesi günü saat 10’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

10:15’te Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’i ve 10:45’te de Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret edecek.

Program kapsamında 12:00’da ise muhtarların katılımıyla Sema Doğan Yaşam Alanı’nda düzenlecek yemek organizasyonuyla program sona erecek.