Devlet Malına Sahip Çıkan Personel İçin Sağlık Müdürümüz Necip Bey’den Talebimiz Var - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Devlet Malına Sahip Çıkan Personel İçin Sağlık Müdürümüz Necip Bey’den Talebimiz Var

Giriş Tarihi: 23 Eylül 2024 - 9:39

Son Güncelleme: 23 Eylül 2024 - 9:45

Hasan Pir

Dün; (22 Eylül 2024 Pazar günü) bir yakınımın muayenesi için Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne gittim.

Saat 11.00 ile 13.00 arasında bekleme salonunda hastamızın tedavi sonucunu beklerken Acil Servis çalışanlarının çalışmalarını da izlemiş olduk.

Doktorundan, hemşiresine, güvenlikçisine kadar herkes kendi görevi le meşgul olurken, bir Hemşire Hanım’ın Acil Servis odalarından birinin kapısının menteşelerini ve arızasını kontrol etmesi dikkatimi çekti.

Adını bilmediğim bu Hemşire Hanım zannediyorum Acil Servis’in sorumlu hemşiresi idi.

Görev sorumluluğunun idrakinde olduğu her halinden belli olan Hemşire Hanım bozuk olan kapıyı belirli bir süre inceledikten sonra oradan ayrıldı.

Aradan beş dakika geçmeden iki teknisyenin oda kapısını tamir için geldiklerini ve çalışma yaparak kapıyı düzelttiklerini gördüm.

Kısa süreli de olsa yapılan tamir, bir vatandaş olarak beni mutlu etti. Kapının tamiri sonrası ben de bir vatandaş olarak gördüğüm bu güzel davranış üzerine tanımadığım ve adını bilmediğim Hemşire Hanımı devlet malına gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ettim.

“Marifet iltifata tabidir” sözü herkes için geçerlidir. Hangi kurumda olursa olsun, devlet malına duyarlı çalışanlara karşı yöneticilerimiz, “takdir” iltifatlarını kullanmalıdırlar.

Böyle güzel davranışlar sergileyen, hem çalışanlara örnek olup, hem de devlet malını koruyan, “bana ne” gibi yanlış ve itici düşünceler içinde olmayan kamu çalışanlarını ödüllendirmek gerekir.

Bu bağlamda; bir vatandaş olarak ben de adını dahi bilmediğim bu Hemşire Hanımın ödüllendirilmesini Sağlık İl Müdürümüz Sayın Necip Bey’den talep ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER