Dikkat… Gümüşhane’de Telefonla  Dolandırıcılık Olayları Artmaya Başladı…

Son yıllarda vatandaşların kâbusu haline gelen telefon dolandırıcılığının son örneği bugün Gümüşhane’de yaşandı.

Bugün gün içinde Gümüşhane’de pek çok kişiyi cep telefonuyla arayan kişi ya da kişiler kendilerini Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü personeli olarak tanıtıp çeşitli suç isnatları ile korkutarak vatandaşları dolandırmak istediler. Bir kısmını ise dolandırdılar.

Dolandırıldıklarını anlamayan bazı vatandaşlarımız dolandırıcılara altın ve paralarını kaptırdılar.

Bir günde çok sayıda dolandırıcılık olayı olması, dolandırıcıların Gümüşhane’yi hedef aldığını gösterdiğini söyleyen yetkililer, “Vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Kesinlikle  kendilerinin savcı, polis, jandarma ve benzeri devlet görevlisi olduklarını söyleyerek sizinle konuşmaya ve kandırmaya çalışanlara kanmayıp, hemen durumu adli ve güvenlik birimlerine intikal ettirin” dediler.

SÜREKLİ İKAZ EDİLİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı sık sık vatandaşlara duyuru yaparak  telefon dolandırıcılarına aldanmamalarını söylüyor.

BU DUYURULAR SIK SIK YAPILIYOR

“Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. İTİBAR ETMEYİN!
Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. İNANMAYIN!
Savcı ya da Polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası,   para veya altın istemez. ALDANMAYIN!”