DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’TAN CEMAATLER VE TARİKATLER AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  12 Mart 2018 Pazartesi günü CNN Türk’te Gazeteci Hakan Çelik’in canlı yayın konuğu oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan birçok konuda Çelik’in sorularını cevaplandırdı.

CEMAAT, TARİKAT VE SİVİL YAPILAR AÇIKLAMASI

Program sunucusu Hakan Çelik’in: “FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuoyunda cemaatlere ve tarikatlara karşı bazı endişelerin oluştuğu konusundaki bir soruna” Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş  dini yapıları üçe ayırdığını ifade ederek şu cevabı verdi.

Birincisi; öteden beri kendisini Din-i Mübin-i İslam’ın hizmetine adamış, hayır hizmetlerine adamış iyi niyetli kardeşlerimizin kurmuş oldukları sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve bu vakıflar çerçevesinde yapmış oldukları hizmetler var. Kur’an ve sünnet merkezli hareket ettikleri sürece, milli ve manevi değerlerimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne dikkat ettikleri sürece biz bu çalışmaları değerli buluyoruz.

İkincisi; dini istismar eden birtakım yapılar var, yani ondan birtakım rant elde ediyor ya da benzeri birtakım çalışmalarla doğru bilgiden şaşmış, sahih bilginin dışına çıkmış birtakım yapılar var, onlarla ilgili de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak nerede yanlış yapıyorlar? Belki bunlar iyi niyetli de olabilir, yani istismar etmediğini de düşünüyor olabilir. Din İşleri Yüksek Kurulumuz bu konuda çalışmalar yapıyor, yani hangi konularda yanlış düşünce içerisindeler, hangi konuda uyarılması gerekiyor, bu konularda çalışmalarımız devam ediyor.

Üçüncü bir konu var ki; o da din istismarını artık aşmış, terör örgütü olmuş yapılar var FETÖ gibi, DEAŞ gibi, bunu açıkça söylüyoruz.”

(Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı İnternet Sitesi & CNN Türk TV)