Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Risale-i Nur Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Risale-i Nur Açıklaması

Giriş Tarihi: 07 Ağustos 2024 - 11:09

Son Güncelleme: 07 Ağustos 2024 - 11:54

Münferit vaka da olsa bazı din görevlilerinin, görev yaptıkları camilerin kitaplıklarında  Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur eserlerinin yer almasına karşı gösterdikleri yanlış tavırların kamuoyunun tepkisini çekmesi üzerine bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş: “Kendi bastığımız kitabı niye yasaklayalım. Zaman zaman bireysel davranışlar duyuyoruz. Onları da uyarıyoruz” dedi.

25.  ve 26. Dönem AK Parti Miletvekili Said Yüce, konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’la görüştü.

Münferid bazı olayların kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş ile görüşen 25. Dönem Amasya, 26. Dönem AK Parti Isparta Milletvekili ve  İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce, 7 Ağustos 2024 çarşamba günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“Diyanet İşleri Başkanımıza Risale-i Nur’larla ilgili bir yasaklama olup olmadığını sordum. Kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını ifade ederek: “Böyle bir ne genelge var ne de yasak. Kendi bastığımız kitabı niye yasaklayalım. Bunun bir mantığı yok. Zaman zaman bireysel davranışlar duyuyoruz, onları da uyarıyoruz.” Dediler.

*****

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ONAYI İLE RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI ESERLERİ 2014 YILINDAN BERİ DİYANET YAYINEVLERİNDE BASILMAYA DEVAM EDİYOR

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılmış olan Risale-i Nur Külliyatı’na ait hakların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 26 Kasım 2014  Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesinden sonra gelişen süreç içinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserlerin basım ve satışına başlanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ilk olarak 2014 yılında Risale-i Nur kitaplarından İşarat’ül İcaz kitabını bastı.

2014 yılından bu tarafa Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yayınevlerinde basılan ve satışa sunulan Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserlerin sayısı 10 oldu. Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserler Diyanet yayınları arasında en çok satan eserlerden olup, baskıları kısa süre içinde tükeniyor.

Şu ana kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı  yayınevleri tarafından basılan Risale-i Nur eserlerinin adları şöyledir: “Sözler, Mektubat, Mesnevi-i Nuriye, İşarat’ül İcaz, Asa-yı Musa, Uhuvvet Risalesi, İhlas Risalesi, Hastalar Risalesi, ‘Ramazan, İktisat, Şükür Risalesi’,  Küçük Sözler”

RİSALE-İ  NUR ESERLERİNİN BASIMI VE SATIŞI DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yayınevlerinde basılan Risale-i Nur kitaplarının satışı hem Diyanet Vakfı Yayınevi şubelerinde hem de müftülüklerde devam ediyor.

VATANDAŞLARIMIZDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’A VE DİYANET TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR VAR

Vatandaşlarımız diyor ki; “İnsanımızın ve gençliğimizin her türlü sorusuna ve sorununa ikna edici cevaplar veren, Allah’ın varlığını ve birliğini, yeniden dirilmeyi, ahireti, ruhun varlığını, kaderi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Peygamberliğini ve Miracını, Kur’an-ı Kerim’in hak kitap olduğunu, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidyorum, vazifem nedir?” ve benzeri yüzlerce konuyu modern çağın anlayışına uygun olarak bilimsel, akli ve mantıki delilerle ispatlayan Kur’an tefsiri Risale-i Nur kitaplarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı yayınevleri tarafından basılmasını ve satışının yapılmasını çok önemli bir gelişme olarak görüyor, bu sürece onay veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’a, Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr Mehmet Görmez’e, Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı ve Diyanet Vakfı Yayınevi yetkililerine teşekkür ediyoruz”

image_print

HABERLER