DOKA Gümüşhane Çalıştayı’nın Kararları Kamuoyuna Açıklanmalı

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Doğu Karadeniz Bölge Planı 2024-2028 dönemi çalışmaları kapsamında Gümüşhane çalıştayı gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda açılış konuşmalarının ardından Bölge Planı Tanıtımı ve Stratejik Öncelik ve Tedbirlere Yönelik Görüş ve Öneriler gerçekleştirildi.

Katılımcılara Gümüşhane ve bölgesinin gelişmesi için ne tür tedbirler ve projeler üretilebilir gibi sorulara karşılık online anket yapılan çalıştayın ikinci seansında katılımcılardan Gümüşhane’de yapılması olası ve bölgeye katkı sağlayacak büyük projeler yazmaları istendi.

Ajanslar tarafından hazırlanan bölge planlarının taslak versiyonlarının 2022 yılı sonu, nihai versiyonun ise 2023 yılı içerisinde tamamlanarak 641 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 2018/3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri gereğince Cumhurbaşkanlığı onayı ile nihai hale getirilecek.

DOKA Bölge Planı Çalışma Grubunda yer alanı uzmanların da katıldığı, yerel ve bölgesel potansiyeller üzerine ulusal ve uluslararası gelişmeler, eğilimler, fırsat ve tehditleri de göz önünde bulundurarak hazırlanan plan hazırlıkları kapsamında bölgedeki kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılar tarafından stratejik öncelikler, tedbirler ve proje öneriler de belirtildi.

GÜMÜŞHANE KAMUOYU BİLGİLENMEK İSTİYOR

Çalıştayda açılış konuşmalarının ardından Bölge Planı Tanıtımı ve Stratejik Öncelik ve Tedbirlere Yönelik Görüş ve Önerilerin neler olduğu Gümüşhane kamuoyu tarafından merak edilirken, çalıştayın sonuç bildirgesinin veya alınan kararların mutlak suretle kamuoyuna açıklanması vatandaşlar tarafından bekleniyor.

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 15.10.2022