DOKA’NIN TURİZM DESTEK PROGRAMI GÜMÜŞHANE’DE GÖRÜŞÜLDÜ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 118. Yönetim Kurulu Toplantısı 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü Vali Kamuran TAŞBİLEK başkanlığında Gümüşhane’de yapıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, Artvin Valisi Yılmaz DORUK, Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi GÜLER, Giresun Belediye Başkanı Aytekin ŞENLİKOĞLU, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Furkan ÇAKMAK, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin ERDOĞDU, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Seçkin KURT, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail AKÇAY ve DOKA Genel Sekreteri Sayın Onur ADIYAMAN katıldı.

Toplantıda
bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak
Destinasyon Geliştirme ve Sürdürülebilir Turizm Uygulamaları Mali Destek
Programı görüşüldü.

Toplantının ev sahipliğini ve başkanlığını yapan Gümüşhane Valisi  Kamuran TAŞBİLEK, şunları söyledi:  “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın bugün gerçekleştireceğimiz 118. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda gündem maddesi olarak Destinasyon Geliştirme ve Sürdürülebilir Turizm Uygulamaları Mali Destek Programını görüşeceğiz. Bununla birlikte ajansımızın işleyişine yönelik hususlar ve değişik konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Toplum kalkınmasına, kırsal kalkınmaya yönelik neler yapılabilir, bunların hepsini değerlendireceğiz. Ajansa üye illerimizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve ortak bir sinerji yaratılarak neler yapılabilir bunu değerlendireceğiz. Girişimcilerimiz, kamu-özel sektör nasıl desteklenebilir bunlara yönelik bir çağrı olacak. Bu çağrımızın bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)