DOKAP; KAZIKBELİ YAYLASINA ÖRNEK YAYLA EVİ YAPACAK

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz Perşembe günü başlayan Aralık ayı toplantıları devam ediyor.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantının bugünkü oturumunda üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak DOKAP tarafından Gümüşhane’nin turizm değeri taşıyan yaylalarından birisine örnek yayla evi yapılması için arsa tahsisi konusu görüşüldü.

Kazıkbeli yaylasına DOKAP tarafından örnek yayla evi yapılacak

Gündem maddesiyle ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman, DOKAP’a bağlı illerin hepsinde belirlenecek bir yaylada yöre mimarisine uygun örnek yayla evi yapılacağını, Gümüşhane olarak Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyü sınırlarındaki Kazıkbeli Yaylasında Gümüşhane mimarisine uygun olarak bu evi yaptırmayı planladıklarını söyledi.

Kocaman, tüm maliyetinin DOKAP tarafından karşılanacağı proje kapsamında Kazıkbeli Yaylasında 163 ada 43 parselin 500 metrekarelik kısmın İl Özel İdaresine tahsis edilmesi konusunda mera komisyonuna teklifte bulunduklarını ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise DOKAP’ın bağlı olduğu her ilde bu yıl birer tane örnek yayla evi yapmak istediğini, Gümüşhane’de de Kazıkbeli yaylasına yapılmasının planlandığını belirterek, konu hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi. Yapılan oylamada oybirliği ile tahsis konusu kabul edildi.

Toplantıda geçtiğimiz ay gündeme gelen Kelkit ilçesine bağlı Aşut köyündeki imar planı hakkında hazırlanan rapor İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Güvendi tarafından meclis üyelerine aktarılırken, köyde 19 konutu kapsayan imar planı kabul edildi.

Merkez, Kelkit ve Şiran SYDV üye seçimleri yapıldı

Toplantıda son olarak Merkez ilçe, Kelkit ve Şiran ilçelerinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında (SYDV) görev alacak 2 hayırsever üye seçimi gerçekleştirildi. Tek tek oylama yapılan seçimlerde Merkez ilçede SYDV üyesi olarak Niyazi Karagül, İsmail Eleman, Kelkit ilçesinde Mustafa Daltaban, İsmail Söylemez ve Şiran ilçesinde Zekeriya Mallı, Mevlüt Çolak seçildi.

(Kaynak: Gümüşhane İl Özel İdaresi Basın Bürosu)