Emniyet Müdürlüğü Ramazan İçin Alınan Kararları Açıkladı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayı nedeniyle bir dizi karar aldı. Gümüşhane’nin huzuru ve Gümüşhanelilerin huzurlu bir Ramazan geçirmesi için alınan kararlarla ilgili açıklama şöyledir: “Değerli Gümüşhaneli hemşerilerimiz; Yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın Ramazan ayını daha huzurlu ve güvenli geçirmelerini sağlamak, bu ayın manevi ikliminin en iyi şekilde idrak edilmesine […]

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayı nedeniyle bir dizi karar aldı. Gümüşhane’nin huzuru ve Gümüşhanelilerin huzurlu bir Ramazan geçirmesi için alınan kararlarla ilgili açıklama şöyledir:

Değerli Gümüşhaneli hemşerilerimiz;

Yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın Ramazan ayını daha huzurlu ve güvenli geçirmelerini sağlamak, bu ayın manevi ikliminin en iyi şekilde idrak edilmesine katkıda bulunmak ve hoşgörü ortamının küçük sebeplere dayalı olarak bozulmasının önüne geçmek amacıyla, öncelik olarak belirlenen trafik ve asayiş tedbirleri kapsamında il merkezinde ek güvenlik tedbirleri alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ramazan ayının tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğimize katkı sunmasını, ilimizde mevcut olan hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma ortamını artırmasını temenni ederiz. Geçmiş dönemlerde meydana gelen olayların analizinde; Ramazan ayında özellikle iftar saatine yaklaştıkça, oruçlu olmanın getirdiği biyolojik etkiler, aile bireylerinin aynı anda evlere ulaşma telaşı, karşılıklı iftar davetlerine katılım, alışveriş yoğunluğunun aynı zaman dilimine toplanması ve ilimizin tek çarşı merkezli yapısı ile ana güzergâhlarda park alanlarının yetersizliği nedeniyle merkez bölgelerde yoğunluk yaşandığı tespit edilmiştir.

Bu yoğunluk sebebiyle kişilerin birbirlerinin ihtiyaçlarını yeterince gözetemediği durumların oluştuğu, ayrıca aile içerisinde iftar sofralarında karşılıklı beklentilerin karşılanamadığı düşüncesine bağlı tartışmaların yaşanabildiği, söz konusu ortamın iyi yönetilememesi halinde adli olaylara dönüşebildiği değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda Emniyet Teşkilatı olarak, muhtemel olayların önüne geçebilmek amacıyla önleyici kolluk hizmetlerinde iftar öncesi ve iftar sonrası olmak üzere iki aşamalı güvenlik planlaması yapılmıştır.

 İftar saati öncesinde;

• Cumhuriyet Caddesi Otogar ayrımı ile Fatih Parkı arasında yaya devriye ekibi,

• Fatih Parkı ile PTT arası Atatürk Caddesinde yaya devriye ekibi,

• Fatih Parkı içerisinde önleme ekibi,

• Zafer Meydanı ile Kıbrıs Caddesi arasında önleme ekibi,

• Belediye transit yol çıkışında trafik ekibi,

• PTT ile Atatürk Parkı arasında trafik ekibi görevlendirilmiştir.

Ayrıca il merkezi genelinde ani gelişen olaylara müdahale edebilmek amacıyla araçlı seyir halinde devriye ekipleri oluşturulmuştur.      

Alınan emniyet tedbirleri iftar öncesinde başlayacak olup sahur saatine kadar devam ettirilecektir.

 Trafik Düzeni ve Vatandaşlarımızdan Beklentiler;

İftar saatinden önce trafik akışının sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi büyük önem arz etmektedir. Kısa süreli aksaklıkların dahi geride bekleyen vatandaşlar açısından uzun zaman kaybı olarak algılandığı unutulmamalıdır.

Bu sebeple;

• Araçların geçişe, dönüşe, girişe ve çıkışa engel olacak şekilde park edilmemesi,

• Araç parklarının kısa süreli tutulması ve araç sahiplerinin ulaşılabilir olması,

• Mümkün olduğunca ana güzergâhlar dışında park edilerek ihtiyaçların gün içerisinde ve yaya olarak karşılanması hususlarında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, iftar saatlerinde yaşanabilecek yoğunluğun azalmasına katkı sağlayacaktır.

Özellikle Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, PTT – Atatürk Parkı güzergâhı ile Tarım İl Müdürlüğü çevresi önem arz eden bölgeler olarak değerlendirilmektedir.

Vatandaşlarımızın birbirlerine ve görevli ekiplerimize karşı anlayışlı olmaları önemle rica olunur. Eş zamanlı görev yapan personelimizin de iftar saatlerinde temel ihtiyaçlarını gidermek durumunda olduğu hususunun dikkate alınması beklenmektedir.

İftar Sonrası Tedbirler;

İftar sonrası umuma açık alanlarda oluşabilecek yoğunluklara karşı ekip ve devriyeler artırılacaktır. Bu kapsamda;

• Çay ocakları önlerinde kaldırımlara taşan ve yayaların geçişini engelleyecek şekilde toplanmalara sebebiyet verilmemesi,

• Geç saatlerde tombala ve benzeri faaliyetlere yönelinmemesi hususlarında gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur.

• Bu tür yerlerin düzenli olarak kontrol edileceği bilinmelidir.

Karşılıklı hoşgörünün arttığı, sevgi ve saygı dilinin hâkim olduğu bir Ramazan ayı temenni eder, tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 16.02.2026

Exit mobile version