ERDOĞAN: “ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ocak 2020 Cuma günü AK Parti Genel Merkezi’de düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Konuşmasında Türkiye’nin ve dünyanın önemli konularına değinen Erdoğan, Senegal’deki “Köleler adası”ndan da bahsettiği konuşmasında “Zalimler İçin Yaşasın cehennem” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasındaki işte o bölüm:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizim karşı olduğumuz, İsrail yönetiminin sergilediği haksızlık, adaletsizlik, zulüm ve kıyımdır. Sokaklarda çocuğundan yaşlısına masumların resmen infaz edildiği, insanların evlerinin başlarına yıkılarak gasbedildiği böyle bir haydut devlet, böyle bir terör devleti bizim gözümüzde hiçbir zaman muteber olamaz. Tarihte hiçbir zaman zalimlerin abad olduğu, uzun zaman ayakta kaldığı görülmemiştir. Binlerce yıl boyunca, omuz üstünde baş bırakmayarak kıtalar dolaşanlar hani nerede? Bir dönem Afrika’yı ve Güney Amerika’yı kan denizine boğanlar, çalıp çırpanlar hani nerede?”

Cezayir ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un kendisine, “Fransa 5 milyon insanımızı katletti” dediğini aktaran Erdoğan, bunların arşiv bilgilerini Tebbun’dan istediğini anlattı.

Erdoğan, “Çünkü ‘Bu Macron bu işleri bilmiyor, ona da bunları anlatmamız lazım.’ dedim. Siz bunları yaptınız.” ifadelerini kullandı.

“Senegal’de Goree adası var. Oraya ‘köleler adası’ da derler. Oraya Müslümanları zincirlerler ondan sonra da oradan kadırgalarla Amerika’ya onları yolcu ederlerdi, zincire bağlı olarak. Bunu yapanlar, bunun hesabını verdiler mi? Hayır. Ada orada duruyor. O hücreler de orada duruyor. Ben gezdim gördüm orayı. Bunlar böyle hain. Onun için biz diyoruz ki, ‘Zalimler için yaşsın cehennem.” Bugünkü zalimler de yarın tarihin karanlık dehlizlerinde yok olup gidecektir. Biz Türk milleti olarak hep, lanetle anılanlardan değil hayırla yad edilenlerden olduk, inşallah olmaya da devam edeceğiz.”

KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZ İNTERNET SİTESİ