EYLÜL’DE GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ

Çevre yolu,  Gümüşhane şehir içi trafiğini rahatlattı. Çevre yolu şehir geçişinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos 2018 tarihinde hizmete açılması sonrası Gümüşhane şehir içi trafiğinde gözle görülür bir rahatlama oldu. Özellikle Kurban bayramında şehir rahat bir nefes aldı. Okulların açılacağı Eylül ayında aynı rahatlık daha da fazla hissedilecektir. Şehir geçişi kullanılmaya başlandıktan […]

Çevre yolu,  Gümüşhane şehir içi trafiğini rahatlattı.

Çevre yolu şehir geçişinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos 2018 tarihinde hizmete açılması sonrası Gümüşhane şehir içi trafiğinde gözle görülür bir rahatlama oldu. Özellikle Kurban bayramında şehir rahat bir nefes aldı. Okulların açılacağı Eylül ayında aynı rahatlık daha da fazla hissedilecektir.

Şehir geçişi kullanılmaya başlandıktan sonra yol güzergâhındaki noksanlıklar da gündeme gelmeye başladı. Yetkililer bu noksanlıkları takip ediyordur. Örneğin çevre yolu tabelalarında Erzurum ve Bayburt ifadeleri yer aldığı halde Erzincan adına yer verilmemiş. Ayrıca çevre yolu şehir giriş çıkışları ile şehir içi bağlantı giriş çıkış noktalarında kavşak virajları çok dar ve keskin. Bu sorunlu noktalara yetkililerin yeni çözümler üretmeleri gerekir.

VALİLİK VE BELEDİYEMİZİN  “EYLÜL AYI”  İÇİN ÖZEL ÖNLEMLER ALMASI GEREKİR

17 Eylül 2018 pazartesi günü hem Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, hem de Gümüşhane Üniversitesi ders başı yapacak.

Gümüşhane Üniversitesi merkez kampüsünde okuyacak öğrenci sayısı ile Milli Eğitim okullarında merkez ilçede okuyacak öğrenci sayıları toplamı 25 binin üzerinde olacak. Yani 17 Eylül’de 25 bini aşkın öğrenci sokağa inecek. Bu sayı, 17 Eylül ve sonrasında şehrin var olan nüfusundaki günlük hareket demek.  Şehrin nüfusunun %50 si sadece okullar dolayısıyla aktif halde şehir içinde sahaya inecek. Bu inişin yollara, iş yerlerine, sağlığa, güvenliğe, çevreye ve daha pek çok konulara doğrudan etkisi olacak.

Bu bağlamda; gerek valiliğimiz, gerekse belediyemiz tarafından sosyal ve sosyolojik açıdan kentin gerek alt yapı, gerekse üst yapı analizlerinin yapılması ve yeni duruma göre vaziyet planlaması yapılması gerekir.

Üniversite’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ilk gelişi mutlaka aile bireyleri ile oluyor. Şehirden üniversiteye, üniversiteden şehir gidip gelen pek çok misafir öğrenci ve ailesi toplu taşıma araçlarından yararlanmak zorunda kalıyorlar. Özel halk dolmuşlarında para da geçerli olduğu için bir sorun yaşanmıyor ama, belediye otobüslerinde para geçmediği için bu araçları kullanmak zorunda kalan misafirler için belediyemiz tarafından ya şoförlere “indi bindi kullanımlık para karşılığı kullanılacak biniş kartları” verilmeli, ya da misafirlerden ücret alınmamalıdır. Gerçi son dönemlerde Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Çimen’in özel talimatı ile olsa gerek belediye otobüs şoförlerinin kartı olmayan vatandaşlarımızı mağdur etmediklerine ve otobüse binenleri kart yok gerekçesi ile indirmediklerine çok tanık oldum. Bu güzel uygulamanın özellikle eylül ayında misafir öğrenci ve ailelerinin Gümüşhane’ye gelişinde de devam etmesi gerekir.

GÜMÜŞHANE’DE İŞ MEVSİMİNİN BİTMESİNE  3 AY KALDI

Gümüşhane; inşaat çalışmaları da dahil olmak üzere açık alanda yapılan çalışmaların süresinin sınırlı olduğu bir coğrafya. Allah lütfeder kasım ayında da havaların güzel gideceği düşünülürse Gümüşhane’de iş mevsiminin bitmesine 3 Ay kaldı diyebiliriz. Tabii ki yine de Allah bilir.

Önümüzdeki üç aylık sürenin özellikle kamu kurumları açısından çok iyi planlanması gerekir. Gerek köy yollarının, gerekse kent içi yolların asfaltlarının sıcak günlerde tamamlanması gerekir. Bu üç aylık süre için “Performans planlaması” yapılmazsa ve  rutin çalışma hali devam ederse çok fazla bir yol alınamaz diye düşünüyorum. Halbuki; Gümüşhane olarak bizim bu üç aylık süre içinde belki üç yıllık bir çalışma performansı göstermemiz gerekir.

DÜNYA GÜMÜŞHANELİLER GÜNÜ

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Sayın Serkan Kaya tarafından “Dünya Gümüşhaneliler Günü”  teklifinin eylül ayında kurumsal bir yapıya kavuşması gerekir.

Bu fikir bir büyük düşünme pratiğidir. Gümüşhaneliler olarak büyük düşündükçe büyük işler yapacağımız gerçeğini herkes kabul etmelidir.

Öncelikle konu ile ilgili olarak Gümüşhane Belediyesi öncülüğünde Gümüşhane milletvekillerinin, tüm belediye başkanlarının ve ilgili STK başkanlarının katılımı ile bir ön toplantı yapılarak konu değerlendirilip, bir kurumsal zemin hazırlığı yapılmalıdır.

ÖĞRETMEN AÇIĞI EYLÜL AYI İÇİN BİR ZAAF OLDU

Okulların açılacağı eylül ayında Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğretmen açığının giderilmemiş olması üzücü. Daha önceki haftalarda bu konuya yeterince yer vermiştik. Gerçi Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ücretli veya bir başka formülle öğrencilerimizi öğretmensiz bırakmayacaklar ama; asıl, kalıcı, kadrolu öğretmen açığının bir an önce kapatılması gerekir.

Yeni alınması düşünülen öğretmenlerden inşallah yeterince Gümüşhane’ye verilir diye temenni ediyorum.

Bu haftada bu kadar.

Güzel günler dileğiyle.

 

Exit mobile version