FETÖCÜ DERNEKLERE GİDEN SODES KAYNAKLARI “KODLAMA” PROJESİNE AKTARILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

21 Kasım 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

FETÖCÜ DERNEKLERE GİDEN SODES KAYNAKLARI “KODLAMA” PROJESİNE AKTARILDI

Giriş Tarihi: 04 Ocak 2018 - 18:58

Son Güncelleme: 04 Ocak 2018 - 18:58

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Önceden FETÖ’cü derneklere giden SODES kaynaklarının yüzde 70-80’ini bu projeye aktardık”

Gümüşhane’de 2017 yılındal Vali Okay Memiş’in talimatıyla başlatılan ve geleceğin alfabesi olarak nitelendirilen kodlama ve robotik tasarım eğitimleri il genelinde devam ederken, eğitmenlerin eğitim programları da büyük bir hızla sürdürülüyor.

GÜMÜŞKOD Kodlama Eğitimi Projesi kapsamında il genelinde 29 bilişim teknolojileri ve teknoloji tasarım branşı öğretmeni eğitimden geçti.

Gümüşhane Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği sonucunda öğretmenlerin eğitimleri üniversite akademisyenleri tarafından verilirken, 6 hafta sonunda tamamlanan eğitim programı için sertifika töreni düzenlendi.

Dumlupınar İlkokulu salonunda 4 Ocak 2018 Perşembe günü düzenlenen programda konuşan Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Yeni çağın alfabesi kodlama. Bir madenci kentiyiz. Tonlarca maden çıkarıyoruz. Ama tonlarca madenin karşılığı şu elimizde gördüğünüz telefon. Biz ileri teknoloji üretimine geçmek durumundayız. Katma değeri yüksek ürünleri üretmek zorundayız. Bunun için de çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten gençler ve nesiller yetiştirmek istiyoruz. Kodlama projesini Türkiye’de en iyi ve başarılı uygulayan 3 ilden birisiyiz. Bu projeyi ben şu anki Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık’tan öğrendim. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı iken ben de kendileri ile beraber çalışırken zorunlu ders olarak okutulmasına çok uğraştık ancak olmadı. Teknoloji hızla ilerliyor. 50 yıl sonra şu gördüğünüz otomobillerin hiçbirisi olmayacak. İçten yanmalı, fosil yakıtla çalışan hiçbir otomobili 50 yıl sonra göremeyeceğiz. Tesla bunun dünyada öncülüğü yapıyor. Herkes kendisini geliştirsin. Daha yüksek teknolojili, bilgiyi daha çok özümsemiş ama aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Herkes kendisini geliştirsin. Daha yüksek teknolojili, bilgiyi daha çok özümsemiş ama aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Önceden FETÖ’cü derneklere giden SODES kaynaklarının yüzde 70-80’ini bu projeye aktardık. Gümüşhane’de Bill Gatesler, Elon Musk’lar yetişsin. Bu kent ancak bir üniversite kenti olarak büyür. Bütün öğrencilerimize mutlaka destek vereceğiz. Projenin sonucunda bizi büyüleyin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise yaptığı konuşmada Gümüşhane Üniversitesi olarak bu projenin bir parçası olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, yaşanılan çağın dijital çağ ve aynı zamanda bilgi çağı olduğunu kaydetti.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da: “Geçtiğimiz yıl ocak ayında Gümüşhane olarak başladığımız eğitimde kodlama ve robotik eğitimin bir farkındalık oluşturulması ve bu işin en nitelikli şekilde yapılan illerin arasında yer alması adına tüm arkadaşlarımızla el birliğiyle, gönül birliğiyle devam etmekteyiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlere katılan 29 öğretmene katılım belgeleri, Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerine de teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

image_print

HABERLER