Genç Fotoğrafçılar Kelkit’te Zilli Kilim Atölyesini Ziyaret Etti

Gümüşhane Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Fotoğrafçılık kursunun genç kursiyerleri uygulamalı eğitim gezileri kapsamında 08 Nisan 2017 Cumartesi günü Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ‘Zilli Kilim’ atölyesini ziyaret etti.

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in önderliğinde gerçekleşen ve 11 genç kursiyerin katıldığı Kelkit Halk Eğitim Merkezi zilli kilim atölyesine düzenlenen eğitim gezisinde, Kelkit ilçesi ile ün salmış el emeği ile dokunan zilli kilimler üzerine sanatsal fotoğraf çekim çalışmaları yapıldı.

 

Genç kursiyerlerle uygulamalı eğitim gezilerine devam ettiklerini ifade eden ödüllü Sanatçı Mustafa Zengin şunları söyledi: “Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi ile özdeşleşmiş olan ve el emeği ile dokunan zilli kilimler, Halk Eğitim Merkezi tarafından hem eğitim için, hem de pazarlama için  üretimye devam ediyor. Kelkit’e özgün bir tarz ile dokunan ve ‘zilli kilim’ ismi ile ünlenen bu el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımına sanat fotoğrafçılığı gözü ile bakarak tanıtımına bir nebze de olsa katkı sağlamak istedik. Zilli kilimler genelde hediyelik eşya olarak ev, konak ve ofislerde süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Atölye ortamında bu kilimleri sanat değeri yüksek fotoğraflar çekebilmek için daha estetik açılardan kompozisyonlar üreterek fotoğraflamayı amaçladık. Burada genç fotoğrafcı arkadaşlarımız ile farklı teknikler ve kompozisyonlar üzerine çalışmalar yaptık. Çok faydalı ve eğlenceli bir eğitim programımız oldu. Gümüşhanemizin farklı bir bölgesinde eğitim gezilerimize devam ederken, ilimizin tanıtımına da katkılarımız devam edecek.”

Diğer taraftan Eğitmen Mustafa Zengin; verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a ve Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e teşekkür etti.

a-7

a-4

a-8

a-9

z1

a-2

 

a-3