Genç Fotoğrafçıların “Tandır”la İmtihanı

Gümüşhane Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ile Trabzon’da bulunan Fotoğraf Evi Derneği üyeleri, uygulamalı eğitim gezisi kapsamında 26 Şubat 2017 Pazar günü Gümüşhane’nin Köse ilçesinin Yuvacık ve Yaylım köylerine ziyaret gerçekleştirdiler.

Kurs Eğitmeni ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in önderliğinde düzenlenen eğitim gezisine Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kursundan 16, Fotoğraf Evi Derneğinden de 14 fotoğrafçı olmak üzere toplam 30 genç fotoğrafçı gezi programına katıldı.

Daha önce yapılan Zigana eğitim gezisinin ardından, yeni bir uygulamalı saha gezisi olarak  Köse Yuvacık ve Yaylım köylerini ziyaret ettiklerini ifade eden Ödüllü Sanatçı Mustafa Zengin: “Eğitim gezimizi bu kez doğal yaşam ve insan konulu tema üzerine yoğunlaştırdık. Köy ortamında yani doğal yaşam şartları, insan, portre, kompozisyon ve ışık kullanımı üzerine fotoğraf teknikleri üzerinde genç arkadaşlarımızla farklı açılardan fotoğraf çekimleri gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra doğal şartlarda tandır ekmeğin nasıl yapıldığına dair köylülerden hem bilgi aldık, hem de bu muhteşem anları fotoğraflamanın heyecanını yaşamış olduk. Daha sonra da pişen tandır ekmeklerin genç arkadaşlarımızla birlikte tadına bakmış olduk. Köse gezimiz çok yararlı geçti. İlerleyen haftalarda da uygulamalı eğitim gezilerimize Gümüşhanemizin farklı bölgelerinde devam edeceğiz.”dedi.

Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kursiyerleri ile birlikte uygulamalı eğitime katılan, Trabzon Fotoğraf Evi Derneği Başkanı Nehir İlyas; Dernek üyesi genç fotoğrafçılarla birlikte eğitim gezisine katılmış olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek: “Amacımız herkese fotoğrafı sevdirmek. Fotoğrafın çok büyük bir güce sahip olduğuna inanıyorum. İnsanlara özgürlük katıp, huzur getireceğine çok inanıyorum. İnsanların boş şeylerle uğraşmasını istemiyorum. Şenol hocamızın tavsiyesi üzerine ilk defa geldim buaralara. İyikide gelmişiz çok güzel yüzlü insanlarla karşılaştık. Bu doğal köy ortamlarında içtiğimiz çayın tadı bile farklıydı. Buraların doğası harika, çok güzel fotoğraflar çektik. Bizim için özel tandır yakıldı. Bu yüzden çok teşekkür ederiz. Tekrar gelmeyi arzu ediyoruz.” dedi

Diğer taraftan Eğitmen Mustafa Zengin; verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a ve Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e teşekkür etti.

 

kose-gezi-haber-2

kose-gezi-haber-3 kose-gezi-haber-4 kose-gezi-haber-5 kose-gezi-haber-6