“Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması”nın Gümüşhane Birincisi Kelkit’ten

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” nın Gümüşhane  kategorisi tamamlandı. Yarışmaya 6 öğrenci katıldı.

Gümüşhane Merkez Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yarışmaya Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fikri Güney,  Torul İlçe Müftüsü Hasan Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, okul- kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi, Torul Şehit Necmettin Yılmaz İmam Hatip Lisesi, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Köse İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencileri katıldı.

İl merkezi ve ilçelerindeki imam hatip liselerinde okuyan yarışmacı 6 öğrenci tek tek minbere çıkarak hutbe okudular.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirmede Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Cihat Özdemir birinci, Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Türkyılmaz ikinci ve Kürtün İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Osman Olgun üçüncü oldu.

Bu Okullarımız Sayesinde Güzel Bir Nesil Yetişiyor

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun: “Bir toplumun sözünün dinlenmesinde iki kesim vardır. Biri muallimlerdir biri âlimlerdir. Muallimler daha çok beşeri konularda görüş beyan etseler de toplum içerisinde karşılık bulur. Alimler ise hem bu dünya da hem de uhrevi noktada görüş beyan eder ve toplumları dizayn ederler.” Dedi

Bunların Adı Yarışma Olsa Da Kaybedeni Olmayan Yarışmadır

Türkiye’de bazı tartışmalar söz konusu ülkemiz yıllardır geldiği ve yürüdüğü nokta düşünüldüğünde son derece güzel nesil geldiğini ifade eden Olgun: “Bu okullarımız sayesinde güzel bir nesil yetişiyor. Hak ettiğimiz şekilde toplumun yeniden dizayn edilmesinde sizlere ve bizlere çok büyük bir vazife düşecek. Müdürlüğümüz içerisinde faaliyetleriyle, farklı çalışmaları ve anlamlı çalışmalarıyla eğitim camiası içerisinde devamlılığını ortaya koymaktadır. Bu çalışmalardan sadece bir tanesidir bu yarışmamız. Bunların adı yarışma olsa da kaybedeni olmayan yarışmadır. Buradaki herkes birinci olana kadar hazırlanmıştırlar kafa yormuşlardır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese kurumumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmada, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Varanlar Sigortanın destekleri ile alınan altın ve çeşitli hediyeler katılımcılar tarafından verildi.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu – 23.03.2018)