Genel Müdür Yardımcısı Dr.Akın Kısa: “Akıllı şehirler sistemine çok hızlı bir şekilde geçilmesi için rehberlik yapıyoruz “

Sivas Belediyesi öncülüğünde 9-10 Ekim tarihleri arasında “Akıllı Şehir Yolunda Sivas Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan akıllı şehircilik hizmetlerinin değerlendirildiği çalıştayın açılış programına Sivas Vali Vekili İhsan Maska, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emin Serin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, il protokolü, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın Kısa şunları söyledi:

“Bu tarz etkinliklerin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını istiyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olarak tamamen inovasyona yönelik, şehirlerimizin çok hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak için rehberlik yapmaya başladık. Dünyada akıllı şehirler konusundaki tüm faaliyetleri izleyemeye aldık. Dünyanın 4. ulusal akıllı şehir stratejisini hazırladık. Bu konuda öncü olduğumuz anlamına geliyor. Sonrasındaysa bunu şehirlerimize nasıl yansıtabiliriz, bunun planlamasını yapıyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren daha hızlı ilerlemeyi hedefliyoruz”