GTSO Başkanı Akçay, Çakırgöl Konusunda Gümüşhane’nin Kırmızı Çizgisini  Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Genç’e Aktardı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO Başkanı Akçay, Çakırgöl Konusunda Gümüşhane’nin Kırmızı Çizgisini  Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Genç’e Aktardı

Giriş Tarihi: 12 Haziran 2024 - 12:51

Son Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 12:51

İsmail Akçay: “Çakırgöl’de yapılacak çalışmaların Süleymaniye Kayak Merkezi  projemizin önüne geçmesi endişesi bizleri rahatsız ediyor. Çakırgöl’ün yapılmasını tabii istiyoruz ama Süleymaniye Kayak Merkezi projemizle birlikte yapılmasının şehrimize daha büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Süleymaniye Mahallemizde gerekli altyapı çalışmalarımız tamamlanmış. Yatırıma hazır bir konumda. Çakırgöl projesi tek başına hayata geçirilirse ilimizin mağdur olacağını düşünüyoruz. 22 Haziranda yapılacak olan toplantıda Turizm Bakanımıza Süleymaniye Kayak Tesisi Projemizin de sunulmasını istiyoruz. Projelerimizin sunulmasında sizin öncü olmanızdan biz de güç alırız”

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Av. Ahmet Metin Genç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Meclis üyeleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Meclis Üyeleriyle bir araya gelen  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ziyarette Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi hakkındaki görüşlerini de paylaşarak,  yapılacak çalışmalarda Gümüşhane ile Trabzon’un birlikte güç birliği yaparak bu proje hayat geçirmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesinin Gümüşhane –Trabzon ve bu bölgeye hizmet verecek çok önemli ve değerli bir proje olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Çakırgöl Gümüşhane’nin toprağı ama bu bölgenin turizmine kazandırılması için önemli bir destinasyon. Bu önemli destinasyonun turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaları sizlerle istişare etmek için bugün buradayım. Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 22 Haziranda Kültür Yolu Festivali için Trabzon’a gelecek. Bizler de bu süreçte Turizm Bakanımızla bir toplantı gerçekleştirmeyi ve Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi hakkında bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışmaları hem valilerimiz hem belediye başkanlarımız hem de ticaret odalarımızın başkanlarıyla birlikte bakanımıza iletmeyi düşünüyoruz. Bu toplantıda bakanlığın görüşü kapsamında Çakırgöl’ün bu bölgeye kazandırılması noktasında nasıl bir yol haritası çizebileceğimizi konuşalım diye istişarede bulunacağız.  Bu vesileyle inşallah bu önemli turizm noktasının hem bu şehirlere hem bu şehirlerin insanlarına güzel bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Sizleri de bu toplantıya davet etmek ve yapılacak çalışmaları oluşturulacak çalışma grubu ile hep birlikte yürütmek istiyoruz. Trabzon Valiliği, Gümüşhane Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gümüşhane Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA, DOKAP gibi bölgenin dinamikleriyle birlikte Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi için birlikte çalışırsak başarılı olacağımıza inanıyorum.

“BÖLGEMİZİN GELECEĞİ TURİZMDE”

Doğu Karadeniz Bölgesinde sanayinden ziyade turizmin öne çıktığına vurgu yapan Başkan Genç, “Küresel ısınmadan dolayı güneyde oluşacak sıcaklık farklılıkları ve artışları artık turizmi daha fazla  kuzeye doğru taşıyacak. Artık bölgemizi turizmle beraber yeni bir ivme kazandıracak bir stratejiye girmememiz lazım. Bu minvalde bölgemizde 12 aya bu işi yayacak adımlar atmalıyız. Kayak merkezlerimizde bunlardan bir tanesi. Gümüşhanemizde bu manada bir çalışma olduğunu biliyoruz. Süleymaniye kayak tesisi projesiyle ilgili çalışma olduğunu biliyorum. O da olsun. Kayak sporu birbirini tetikleyen bir şey. Onun için bu süreci de sizlerle beraber paylaşayım istedim” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ SÜLEYMANİYE”

Nazik ziyaretleri ve değerli istişaresi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Av. Ahmet Metin Genç’e teşekkürlerini ileten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı İsmail Akçay ise Gümüşhane Turizmi ile ilgili en önemli önceliklerinin Süleymaniye Kayak Merkezi projesi olduğunu dile getirerek, “Çakırgöl’de yapılacak çalışmaların Süleymaniye Kayak Merkezi  projemizin önüne geçmesi endişesi bizleri rahatsız ediyor. Çakırgöl’ün yapılmasını tabii istiyoruz ama Süleymaniye Kayak Merkezi projemizle birlikte yapılmasının şehrimize daha büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Süleymaniye Mahallemizde gerekli altyapı çalışmalarımız tamamlanmış. Yatırıma hazır bir konumda. Çakırgöl projesi tek başına hayata geçirilirse ilimizin mağdur olacağını düşünüyoruz. 22 Haziranda yapılacak olan toplantıda Turizm Bakanımıza Süleymaniye Kayak Tesisi Projemizin de sunulmasını istiyoruz. Projelerimizin sunulmasında sizin öncü olmanızdan biz de güç alırız” dedi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Çakırgöl projesi hayata geçince Süleymaniye Kayak tesisi projesi gölgede kalır gibi bir düşüncenin olmaması gerektiğini belirten Başkan Genç, ‘’Aksine Çakırgöl’ün hayata geçmesi Süleymaniye kayak tesisi projesinin de önünü açacaktır. Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezi Projesi içinde süre gelen bir çalışma olduğunu biliyorum. Bu tarz projeler birbirini tetikleyen ve destekleyen projelerdir. Süleymaniye’de Zigana’da, Palandöken ve Sarıkamış’ta olsun. Böyle bütüncül baktığımızda daha faza fayda üretebiliriz. Bakanımızla gerçekleştirmeyi planladığımız toplantı sonrasında nasıl bir yol haritası çizeceğimiz ortaya çıkacak. Çakırgöl için nasıl bir konsorsiyum oluşturacağımız ve hangi altyapı çalışmalarına yoğunlaşacağımıza bu toplantıda karar verilecek. Sayın Bakanımıza toplantıda Süleymaniye Kayak Tesisi projesini de birlikte aktaralım. Birlikten kuvvet doğar” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası – 12.06.2024

image_print

HABERLER