GTSO Başkanı Akçay, En Üst Devlet Erkanına  Gümüşhane’nin Sorunlarını Anlattı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan kamu ile özel sektörün bir araya geldiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği önemli bir platform olan TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla  gerçekleştirilen programda Akçay, Gümüşhaneyle ilgili sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleştirilen ve İş dünyasının temsilcilerinin sorun ve taleplerini kamu temsilcilerine aktardığı TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katılarak hazırladığı olduğu sorunlar ve bu sorunların çözüm önerilerini ekonomi şurasında dile getiren GTSO Başkanı Akçay, şuranın Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, yaşamış oldukları sorunları birinci ağızdan ilgili bakanlara aktarma fırsatı sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğluna teşekkür etti.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri şöyle:

Sorun 1: İller Arası Gelişmişlik Farkından Doğan Ekonomik Zorluklar

Öneri 1: İller Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması İçin Gümüşhane ve Aynı Ölçekteki İller İçin Yatırımcıya Cazip Gelecek Ve Uygulanabilir Yeni Bir Teşvik Sisteminin Çıkarılmasını Bekliyoruz. Gümüşhanemizin haklı olarak 6.Bölgeye alınmasını istiyoruz.

Sorun 2: Şehrimizin Tüm Cabalarımıza Rağmen İPARD Kapsamına Dahil Edilmemesi.

Öneri 2: İpard Kapsamında Olmayan Gümüşhane ve Benzeri İllerimizdekii Girişimcilerimizin Bölge Mantığı İle Bölgemizdeki TKDK (Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) İl Koordinatörlüğüne Müracaat Hakkı Verilmesini İstiyoruz.

Sorun  3: Şehrimizin Torul-Kürtün-Köse İlçelerimiz İle Özkürtün Beldemizde Doğalgaz Yoktur.

Öneri 3:Torul-Kürtün-Köse İlçelerimiz İle Özkürtün Beldemize Doğalgaz Verilmesi Talebimizin En Kısa Sürede Yatırım Planına Alınmasını Bekliyoruz.

Sorun 4: Turizm Sektöründen Yeterli Pay Alamıyoruz.

Öneri 4:18.19 y.y. da üç medeniyeti yaşamış ve yaşatmış hoşgörü merkezlerinden tarihi Süleymaniye Mahallemizin restorasyonu için ve Turizm Sektöründen Yeterli Pay Alabilmemiz İçin Şehrimizde Bulunan Tarihi ve Kültürel Varlıklarımızın Restorasyonu amacıyla İhtiyacımız Olan Kaynağın Sağlanmasını Talep Ediyoruz.

Sorun 5: Şehir Merkezinde Yeni Bir Kss’ye İhtiyaç Duyulmaktadır.

Öneri 5:  Gümüşhane Merkez İlçe Sınırlarında Bulunan, Terk Edilmiş Kullanılmayan, Karayollarımıza Ait 179 Ada A Perseldeki (46.460m2)’lik Alanın KSS Yapılması Şartı İle  İlimiz Valiliğine veya Toki’ye Devredilmesini İstiyoruz.

KAYNAK: GTSO BASIN BÜROSU – 30.06.2022