GTSO Başkanı Akçay, İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Kapatılan Karakolların Tekrar Hizmete Açılmasını İstedi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, gerçekleştirilen toplantıda söz alarak taleplerini aktardı.

TOBB çatısı altındaki 365 Oda / Borsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına katılarak Gümüşhane İş Dünyasının taleplerini Bakan Yerlikaya’ya aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay, toplantıda kayıt dışı istihdamla mücadele ve ihtiyaç duyulan bölgelerde karakolların yeniden açılması konusunu gündeme getirdi.

Toplantıda ülkemize kaçak yollarla gelen göçmenlere, yerleşme politikalarına aykırılık oluşturulmayan çalışma politikalarının üretilmesi gerektiğini aktaran Başkan Akçay, işletmelerde kayıt dışı yabancı istihdamının önüne geçilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkındaki görüşlerini aktardı.

İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya’ dan kırsal bölgelerde hizmet veren ancak geçmiş dönemlerde kapatılan Askeri Karakolların yeniden açılmasını da talep eden Başkan Akçay şunları söyledi:

“Değerli Bakanım. Gümüşhane İş dünyası olarak PKK terör örgütü başta olmak üzere yasadışı örgütlerle yürütmüş olduğunuz başarılı mücadeleyi gururla takip ediyor, takdirle karşılıyoruz. Sizlerin ve değerli ekibinizin bu özverili başarısı her türlü takdirin üzerindedir. İlimizde de güvenlik en üst seviyede ve emniyet güçlerimiz özveri ile görevlerini yerine getirmektedir.

Son yıllarda devletimizin yaptığı önemli yatırımlar ile köylerimizdeki altyapı sorunları giderilmiş ve artık köylerimizde tıpkı şehirlerimizde olduğu gibi belirli bir yaşam standardına kavuşmuştur. Bu yaşanan gelişim ile birlikte ise köylerimize önemli ölçüde geri dönüşler var. Daha önceden kırsal nüfusun azalması ve güvenlik tedbirleri gerekçe gösterilerek bulunduğu köye ve bölge köylerimize hizmet veren karakollarımız kapatılmıştı. Köylerimiz ve bölgede yaşayan halk için önemli bir dayanak olan bu karakollarımızın yeniden hizmete açılmasını talep ediyoruz”

Kaynak: Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası – 24.07.2024