GTSO Başkanı Akçay, TSE’nin 60.Genel Kuruluna Katıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Delegesi İsmail Akçay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen TSE’nin 60. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Genel Kurul Delegelerinin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 60. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin rotasının üretim, istihdam ve ihracat olduğunu vurguladı.

Bakan Varank konuşmasında  “Hedeflerimize giden yolda en büyük gücümüzün yerli ve milli ve üretimin olduğunu artık 7’den 70’e tüm milletimizin kavradı. Ekonomik ve teknolojik bağımsızlığa giden yolun, yüksek katma değerli ve rekabetçi ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesinden geçiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.’’dedi.

 “Biz Türkiye Olarak Sadece Standartlara Uyum Sağlamak Değil, Aynı Zamanda Karar Verici Bir Ülke Olmak İstiyoruz”

Varank, TSE’yi uluslararası camiada tercih edilen öncü kuruluş haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

TSE’nin faaliyetlerine önem verdiklerini anlatan Varank, “Enstitü, bahsettiğim bu misyon çerçevesinde sanayicimize destek olmak için birçok alanda politika ve strateji ortaya koyuyor. Somut adımlarla sanayi ve teknoloji ekosisteminin gelişimine katkı sağlıyor. Bunun en güzel örneklerini salgın döneminde gerçekleştirdiği hizmetlerle göstermiş olduk.” diye konuştu.

“Sanayi Stratejimizle Uygun Altyapıyı İnşa Etmeye Çalışıyoruz”

TSE Başkanı Adem Şahin de Genel Kurul’da çok taraflı bir temsilin söz konusu olduğunu, kamu, üniversite ve iş dünyasının bir arada yer aldığını söyledi. Enstitü faaliyetlerine değinen Şahin, ‘’TSE olarak milli kalite altyapımızın ana unsurlarından birisi olduğumuzun bilinciyle standardizasyon, belgelendirme, helal belgelendirme, muayene gözetim, deney kalibrasyon, bilişim teknolojileri, ulaşım lojistik ve eğitim konularındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanayi stratejimiz ile uyumlu bir altyapı inşa etmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan üyesi olduğumuz ve yönetiminde yer aldığımız uluslararası kuruluşlarda yurtdışı temsilciklerimizle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Sahip olduğumuz ve iştirakimiz olan şirketlerin faaliyet alanlarında başarılı olmalarının gayreti içerisindeyiz.

“Kalite Kampüs Projemiz Hızla İlerliyor”

Bakan Varank’ın talimatları ve büyük destekleriyle Kalite Kampüs Projesinin hızla ilerlediğini ifade eden Şahin, “İnşallah memleketimiz çok önemli bir eser kazanmış olacak. Bize inandınız, güvendiniz ve böylesine önemli bir yatırım kararı aldınız. TSE ailesi olarak sizlere en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

TSE 60. Genel Kurulu’nda Enstitünün 2020 yılı Faaliyetleri ile Kesin Hesabı’nın ve Yönetim Kurulu’nun ibrası gerçekleşti.

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 31.05.2021