GTSO GÜMÜŞHANE’NİN TANITIMINDA ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Türkiye’nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’de Gümüşhane’yi ve Gümüşhane yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Türkiye’nin
en büyük yerel ürün organizasyonu olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
(TOBB) desteğiyle  Antalya Ticaret
Borsasınca (ATB) bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’de
açtığı stantla şehrimizi ve şehrimize özgü tescil edilmiş lezzetleri tanıtıyor.

ZENGİN OLMAK İSTİYORSANIZ KENDİ YÖRESEL ÜRÜNLERİNİZE SAHİP ÇIKIN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı  M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, Oda Borsa Başkanları ve ziyaretçilerin yoğun katılımıyla Antalya EXPO Center’de düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nın  açılış töreninde konuşan  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Son dönemde yaşanan ekonomik çalkantıdan kurtulmanın çözümü Anadolu topraklarında yatıyor. Zengin olmak istiyorsanız, bölgenizi zengin etmek istiyorsanız, kendi yöresel ürünlerinize sahip çıkmalı ve onları ekonomiye kazandırmalısınız” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN TÜM RENKLERİ BİR ARADA

YÖREX’in artık Türkiye’nin vitrini olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, burada ülkenin tüm renklerinin bir araya geldiğini ifade etti. Doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine tüm Türkiye’nin fuarda buluştuğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu: “Eğer coğrafi işaretler bugün bu kadar biliniyor ve önemseniyorsa, bunda odalarımızın, borsalarımızın ve en başta da kadınlarımızın payı çok büyük. Son 10 yılda coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 40’ını, odalarımız ve borsalarımız tescil ettirdi. Onlar tarafından tescil edilen ürün sayısı 150’yi geçti.” dedi.

YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fuarda gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın açmış olduğu standı da ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu,  Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünlerinden Pestil -Köme, Araköy Ekmeği ve tescil aşamasındaki deleme peyniri ürünlerini tadarak, coğrafi işaret konusunda yapmış olduğu çalışmalar ve bu ürünlerin tanıtılması amacıyla göstermiş  olduğu yoğun çaba içi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nı tebrik etti.

164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansı, 647 kurum ve firmanın yer aldığı fuar, 27 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 24.10.2019