GTSO; PESTİL-KÖME ÜRETİCİLERİNİ PROFESYONELLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen  ‘’Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında projeye dahil olan firmalara   ‘Uluslararası Rekabetçilik Vizyonu İle Stratejik Pazarlama Planlaması ve Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi’  ile ‘’Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi’’ verildi.

9 Ocak 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan ve T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” tebliği çerçevesinde “Uzman Eğitmen” olarak akredite edilen, Ceyhun Yeşilşerit  tarafından firma temsilcilerine  ‘Uluslararası Rekabetçilik Vizyonu İle Stratejik Pazarlama Planlaması ve Müşteri Bulma Teknikleri’  üzerine tam gün boyunca   eğitim verildi. Eğitimde katılımcılara tecrübelerini aktaran Yeşilşerit,  ‘’Her firmanın kendine bir  hedef koyması gerektiğini, küresel pazarda yer edinmek isteyen ve bu projeye dahil olan tüm firmalarında bu hedef doğrultusunda bir araya gelmesi  ve ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim programının ikinci gününde ise Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü Kurumsal Planlama Bölüm Başkanı olan Nail Şencan tarafından firma temsilcilerine ’Kurumsallaşma ve Stratejik Yönetim Eğitimi’ verildi. Eğitimde bilgilerini  firma temsilcileri ile paylaşan Nail  Şencan; ‘’ Kurumsallaşamayan firmalarımız yıllar geçtikçe kuşaklar arası aktarımı gerçekleştiremeyerek yok oluyor.   Halbuki sizler  firmalarınızı kurumsal bir yapıya  büründürerek  binbir emek ve zorlukla kurmuş ve  yaşatmaya çalıştığınız bu göz nuru el emeği şirketlerinizi  tarihsel süreçlere dayanıklı daha  sağlam temellere sahip hale getirebilirsiniz. Ayrıca ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu bir şirket olursanız büyümeniz ve bu büyümeyi yönetmenizde bir o kadar kolaylaşacaktır. Bunun için kurumsal kimlik ve Kurumsallaşma ana hedeflerinizin başında yer almalıdır.’’ dedi.

Tamamlanan eğitimler çerçevesinde eğitimlere katılan  firma temsilcilerine sertifikaları takdim edildi.