GÜDEF'TEN BÜYÜK ORGANİZASYON

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun, 24-27 Aralık 2019 tarihlerinde planladığı Gümüşhane’de taşıma usulüyle eğitim gören, daha önce Gümüşhane dışına çıkmamış, İstanbul’u, Boğazı ve bir çok turistik mekanı filmlerde ve haberlerde gören,  300 ortaokul 7 ve 8. Sınıf öğrencisinin katıldığı GELECEĞE YOLCULUK projesi 24 Aralık itibariyle itibariyle başladı.

23 Aralık Pazartesi günü saat 15:00’da ilçelerde toplanan öğrenciler bugün saat 10:00 itibariyle Çamlıca Camii’ni ziyaret ederek gezilerine başlamış oldu. Daha sonra Aydın DOĞAN Vakfında öğle yemeğiyle devam etti. Vakıf başkanı Gümüşhaneli iş adamı Aydın DOĞAN, öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek GÜDEF’e böyle bir proje dolayısıyla teşekkür etti. Öğle yemeğini öğrencilerle yiyen DOĞAN, toplu fotoğraf ve hediye verildikten sonra öğrencileri uğurladı.

Daha sonra Üsküdar sahilinde gezen öğrenciler, Üsküdar Belediyesine ait Valide Sultan gemisiyle eğlenceli bir boğaz turu gerçekleştirdi. Öğrencilerin İstanbul boğazını gezmekten duyduğu memnuniyet gözlerinden okunuyordu. Boğaz turuna GÜDEF Genel Başkanı Vahit OLGUN, GÜDEF yönetim kurulu üyeleri ve birçok dernek başkanı da öğrencilere eşlik etti.

Boğaz turundan sonra Validebağ Korusunda bulunan Adile Sultan Kasrında filmlerde Özel Çamlıca Lisesi olarak geçen ve Hababam Sınıfının çekildiği film stüdyosu müzesini ziyaret etti. Filmlerde gördükleri mekânları ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, aynı zamanda, İnek Şaban, Güdük Necmi gibi birçok karakterin fotoğraflarının bulduğu sınıfı gezdikten sonra, Kel Mahmut karakterini canlandıran Münir ÖZKUL’un balmumu heykeliyle fotoğraf çektirme fırsatı buldular.

Programın akşam bölümünde, Ümraniye Belediyesi nikah salonunda akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe katılan GÜDEF Genel Başkanı Vahit OLGUN “Hepiniz hoş geldiniz. Aslında biz GELECEĞE YOLCULUK projesini açıkladıktan sonra takriben 7-8 aydır Gümüşhane’de heyecanlı bir bekleyiş vardı. Bu programı biz Kasım ayının 18’inde gerçekleştirecektik, bazı sorunlar yüzünden bugüne kaldı. Gecikmelide olsa sizleri GÜDEF çatısı altında İstanbul’da ağırlamaktan dolayı yönetim kurulum adına onur ve gurur duyuyorum. İstanbul bugün sizleri bereketiyle karşıladı. İstanbul’umuzun sembolü haline gelen Çamlıca Camiimizde güne başlamış oldunuz. Şu ana kadar gezdiğiniz ve gördüklerinizden memnun olduğunuz gözlerinizin ışıltısından anlaşılıyor. Bugün keyifli bir gün geçirdiğinize inanıyorum. Öyle de ümit ediyorum ve öyle olmasını da arzu ediyorum. İnşallah yarında İstanbul’da keyifli bir gün geçirdikten sonra sizleri, Perşembe günü erken saatlerde ecdadın tarih yazığı Çanakkale’ye uğurlayacağız. Bizim projemizin adı GELECEĞE YOLCULUK, sizlerin gelecekle ilgili hayallerinizi gerçekleştirmek için bu projeyi düzenledik. Belki bir gün gelecekte İstanbul’u yöneteceksiniz. Bir gün bir ilçe belediyesini, bir gün vali ya da kaymakam olacaksınız. Bu projemizin amacı sizin geleceğe olan hedeflerinize ışık tutmaktır.

Bugün Anadolu yakasını ve boğazı gezmiş olduk. Yarın ise Avrupa yakasında bulunan tarihi ve turistik alanları gezmiş olacağız. 

Bu projenin başından sonuna kadar emeği olan, başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ya, Gümüşhane 23-24. Dönem Milletvekilimiz Kemalettin AYDIN’a, Artvin Valisi hemşerimiz YILMAZ DORUK’a, Gümüşhane Valimiz Kamuran TAŞBİLEK’e, İBB Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’nun şahsında tüm çalışanlarına, Belediye başkanımız Ercan ÇİMEN’e, Bize ev sahipliği yapan Ümraniye belediye başkanımız İsmet YILDIRIM’a, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN’a, İstanbul Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ömer OKUMUŞ’a, İlçe belediye başkanlarımıza, Gümüşhane’de bu projenin gerçekleşmesi için çaba sarf eden bürokratlarımıza, bugün aramızda olan öğretmenlerimize, emeği geçen yönetim kurulu üyelerimiz ve dernek başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda konuşan Ümraniye Belediye başkanı İsmet YILDIRIM ise “Böyle güzel bir çalışmadan dolayı GÜDEF genel başkanı Vahit OLGUN’un şahsında tüm yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkanlarını tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonları geleceğimiz olan gençler için önemsiyor, her daim yardımcı olacağımızı bilmenizi istiyorum. Sizlere ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. GELECEĞE YOLCULUK projesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HABER KAYNAĞI: GÜDEF BASIN SORUMLUSU TAHİR SOYLU25.12.2019