GÜFA BAŞARI ÇITASINI SÜREKLİ ARTIRIYOR

Başarılı çalışmalarından dolayı başta Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten olmak üzere Gümüşhane Üniversitesi’nin GÜFA ekibini tebrik ediyoruz.

Gümüşhane Üniversitesi
Gümüşhane Film
Atölyesi (GÜFA)  ekibi, 28 Ekim
– 1 Kasım tarihleri arasında Rize’de düzenlenen “Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri
Festivali”ne özel davetli olarak katıldı.

Alanındaki yetkin 5 üniversitenin davet edildiği festivalde, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır’ın proje koordinatörü olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in ise yönetmenliğini yaptığı “Limon Şeker ve Bir De Çay” belgeselinin gösterimi ve ardından söyleşisi gerçekleştirildi. Ayrıca Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip, sinema atölye çalışması gerçekleştirerek film çekti. Film ekibine ödül töreninde plaket takdim edildi.

Selda
Alkor, Varol Yaşaroğlu ve İhsan Kabil gibi sinema camiasının önemli isimlerinin
yer aldığı “Uluslararası
Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali”
süresince çeşitli
etkinlikler gerçekleştirildi.

Ödül
töreninde gösterimi gerçekleştirilen Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Film
Atölyesi (GÜFA) ekibi Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, Radyo Televizyon ve Sinema
Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Bayram Fidanboy, Dilan Gaye Sağırkaya ve
dördüncü sınıf öğrencisi Hakan Kara tarafından çekilen “Ayder” isimli kısa film
büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı aynı zamanda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı olan Doç. Dr. Gülsüm Çalışır’ın proje koordinatörü olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in ise yönetmenliğini yaptığı “Limon Şeker ve Bir De Çay” belgeselinin gösterimi ve ardından söyleşisi gerçekleştirildi.

Gösterim
ve söyleşi programı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı gösterim
salonunda düzenlendi.

Gümüşhane
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, GÜFA’nın son zamanlarda
gösterdiği üstün başarıların dikkat çekici olduğunu vurgulayarak şu
açıklamalarda bulundu:

 “Her zaman dile getirdiğim gibi İletişim Fakültemiz bizim yüzümüzü güldüren, dışarıya açılan penceremiz. Fakültemizde yapılan çalışmalar sayesinde gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında temsil ediliyoruz. Bu durumu fazlasıyla önemsiyoruz. Zira evrensel anlamda işler yapılması ve ismimizin başarılarla anılması çok önemli bir gelişme. Yanı başımızda Rize’de gerçekleşen ‘Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’ne Türkiye genelinde sadece beş üniversitenin davet edilmesi, listede bizim de yer almamız büyük onur. Adı geçen etkinlikte gösterilen ‘Limon Şeker ve Bir De Çay’ belgeseli ve ‘Ayder’ isimli kısa film, hayatımızın her an içinde olan, bizden biri olan, çok bilinen ve basit gibi görünen bir konunun bile ele alınıp işlendiğinde ve sonucunda izleyiciyle buluşturulduğunda nasıl da sanatsal bir duruma dönüştüğünün en güzel örneklerini temsil ediyor. Öğrencilerimize ve onlara yol gösteren, danışmanlık yapan hocalarına canı gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 5.11.2019